15 εκπληκτικές αλήθειες που δείχνουν ότι το σώμα μας είναι γεμάτο εκπλήξεις

Σχεδόν καθημερινά οι επιστημονικές έρευνες φέρνουν στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις για το ανθρώπινο σώμα. Περίεργες κι ασυνήθιστες πληροφορίες για αλλαγές στο σώμα μας που γίνονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τις καταλαβαίνουμε, παρά μόνον όταν  θα έχουν ολοκληρωθεί.

Εμείς συλλέξαμε τέτοιες αλλαγές που δείχνουν ότι  στο σώμα μας υπάρχει μια πολύ ισχυρή δύναμη.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Το γαστρικό οξύ που εκκρίνει το στομάχι μας θα μπορούσε εύκολα να διαλύσει ακόμη και μια λεπίδα ξυραφιού. Αλλά, φυσικά, δεν χρειάζεται να το αποδείξετε. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς στομάχι, με μόνο το 75% του ήπατος, με ένα νεφρό, με το 80% των εντέρων μας, χωρίς τη σπλήνα, με έναν πνεύμονα και με οποιοδήποτε όργανο της βουβωνικής περιοχής. Δεν θα είναι η πιο ευτυχισμένη ζωή που είχατε ποτέ, αλλά είναι δυνατόν να ζήσετε. Η επιδερμίδα μας ανανεώνεται κάθε 2-4 εβδομάδες. Σε ένα χρόνο χάνουμε περίπου 0,7 κιλά νεκρού δέρματος. Τα οστά ενός μέσου ατόμου μπορούν να αντέξουν περίπου 16.000 άτομα που να στέκονται πάνω τους.

© pixabay.com


Το χρώμα των ματιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Αυτό συμβαίνει σε 10 έως 15% του πληθυσμού των Καυκάσιων. Ωστόσο, εάν το χρώμα των ματιών της ενήλικης περιόδου της ζωής σας αλλάξει δραματικά, ή εάν ένα μάτι αλλάξει από καφέ σε πράσινο, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Οι αλλαγές των χρωμάτων των ματιών μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για ορισμένες ασθένειες, όπως η ετεροχρωμική ιριδοκυκλίτιδα του Fuch, το σύνδρομο Horner ή το χρωστικό γλαύκωμα. Η επιφάνεια ενός ανθρώπινου πνεύμονα είναι ίση με ένα γήπεδο τένις. Τα μαλλιά μας μπορούν να κρατήσουν το βάρος 2 ελεφάντων. Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο χωρίς φαγητό από ό, τι μπορούν χωρίς ύπνο. Μπορούμε να ζήσουμε περίπου 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μετά από 11 ημέρες χωρίς ύπνο, το σώμα μας θα αρχίσει να καταρρέει.

© pixabay.com

Χωρίς ένα δάχτυλο, θα χάνατε περίπου το 50% της δύναμης του χεριού σας. Ο ισχυρότερος μυς του σώματος είναι ο μασητήρας, ο μυς του σαγονιού μας. Το λεπτό μας έντερο έχει το ύψος 4 ατόμων. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς βρίσκει το χώρο που χρειάζεται στην κοιλιά μας. Το σώμα μας περιέχει 96.500 χλμ αιμοφόρων αγγείων.

© pixabay.com

Τα άτομα με αλπινισμό συχνά έχουν μοβ ή κόκκινα μάτια. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν χρωστική ουσία στην ίριδα τους, το φως μπορεί να αναπηδήσει από το πίσω μέρος του ματιού. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε κόκκινα μάτια σε μια φωτογραφία. Σε κανονικά μάτια και συνθήκες φωτισμού, το φως δεν μπορεί να βγει από το μάτι με αυτόν τον τρόπο. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση. Ο μέσος υγιής άνθρωπος μπορεί να παράγει 15 λίτρα ιδρώτα κατά τη διάρκεια μίας μόνο ημέρας. Παράγουμε αρκετή θερμότητα σε 30 λεπτά για να βράσουμε 2 λίτρα νερού. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, παράγουμε αρκετό σάλιο για να γεμίσουμε 2 πισίνες. Η ικανότητα να λυγίζετε τη γλώσσα και τα δάχτυλά σας σε περίεργες μορφές είναι γενετική.

 Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση