Εμείς μπορεί να αποκαλούμε τα σκυλιά ως τους καλύτερους μας φίλους, τους συντρόφους μας και μερικά από τα πιο ανιδιοτελή πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά. Δεν εκτιμούν όλοι το πόσο υπέροχα πλάσματα είναι. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπορούν να είναι σκληροί και αναίσθητοι και το έχουμε δει ξανά και ξανά.

Μπορείτε να φανταστείτε ότι το αγαπημένο σας κατοικίδιο βρίσκεται στο πιάτο κάποιου άλλου; Όχι, έτσι;

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν ως λιχουδιές και όχι σαν έναν φίλο ή ένα κατοικίδιο. Μπορούν να έχουν πολλούς λόγους για να το κάνουν αυτό, αλλά κανένας από αυτούς δεν δικαιολογεί την σκληρότητα που δέχονται αυτά τα πλάσματα.

Now can you ever imagine your beloved pet as somebody’s dinner? No, right?

Σε πολλές χώρες, υπάρχουν αγροκτήματα που παράγουν κρέας σκύλου και εκτρέφουν τα σκυλιά για να τα σφάξουν μόλις μεγαλώσουν.

Παρά το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί από τις ομάδες δικαιωμάτων των ζώων, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να καταργηθούν οι εν λόγω μονάδες. Ενώ μερικά σκυλιά καταφέρνουν να ξεφεύγουν από αυτά τα θανατηφόρα αγροκτήματα, κάποια μένουν παγιδευμένα εκεί και πρέπει να πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα. Αν και υπάρχουν πολλοί διασώστες που προσπαθούν το καλύτερο γι’ αυτά, δυστυχώς τα σκυλιά δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση όταν αυτοί φτάνουν στα αγροκτήματα.

In many countries, there are dog meat farms especially established for raising dogs only to later slaughter them for meat.

Η Chi Chi, ένα όμορφο και αγαπησιάρικο  golden retriever, επέζησε κατά κάποιο τρόπο από όλα τα βασανιστήρια που της έκαναν στο εκτροφείο, αλλά μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή έχασε και τα τέσσερα πόδια της.

Αν και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη καταλάβει πώς κατέληξε στο αγρόκτημα, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε έδειχνε το μαρτύριο και τις φρικαλεότητες που πέρασε όσο ήταν εκεί.

Chi Chi, a beautiful, lively and loving golden-retriever, somehow survived all the tortures that were inflicted on her in the dog-meat farm, but in the process lost all four of her paws.

Βρέθηκε κρεμασμένη ανάποδα από τα πόδια της για να γίνουν το κρέας και τα οστά της πιο γευστικά.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού, διακόπηκε η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα της, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν. Η Chi Chi δεν ήταν πλέον κατάλληλη για κατανάλωση, έτσι πετάχτηκε σε μια σακούλα σκουπιδιών.

She was found hung upside down by her paws to make the meat in her bones more flavorful.


Το ότι την πέταξαν στα σκουπίδια ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην Chi Chi.

Βρέθηκε γρήγορα από έναν οργανισμό διάσωσης σκύλων που ονομάζεται Dogs in the Dark. Την βρήκαν πάνω στην ώρα και την μετέφεραν στο καταφύγιο. Δυστυχώς, και τα τέσσερα πόδια της Chi Chi είχαν τέτοιες ζημιές που έπρεπε να ακρωτηριαστεί αμέσως προκειμένου να ζήσει.

Ironically, being dumped like a piece of trash was the best thing that could have happened to Chi Chi, because that

Αφού εκεί, οι εθελοντές της Animal Rescue, Media, and Education (ARME) ανέλαβαν να βοηθήσουν την Chi Chi να εκπληρώσει το όνειρό της για μια κανονική και ευτυχισμένη ζωή.

Εκεί ήταν σε θέση να χαρεί το χορτάρι για πρώτη φορά και η απίστευτη προσωπικότητα της άγγιξε γρήγορα πολλές καρδιές. Επόμενο ήταν να βρει σύντομα ένα νέο σπίτι στην Αριζόνα. Η καινούργια οικογένειά της, οι Howells, δεν σχεδίαζε να υιοθετήσει ακόμα ένα σκυλί διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην μικρή Chi Chi. Σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια συμπαθητική προσθήκη στην οικογένεια των τριών άλλων σκυλιών διάσωσης που είχαν ήδη.

Once there, the volunteers of Animal Rescue, Media, and Education (ARME) took it upon themselves to help Chi Chi fulfill her dream of a normal and a happy life.

Από τη στιγμή που υιοθέτησαν τη Chi Chi, οι Howells άρχισαν να μαζεύουν χρήματα για να τη βοηθήσουν να περπατήσει ξανά.

Ήθελαν να κάνουν τη ζωή της πιο εύκολη κι έτσι αποφάσισαν να της βάλουν πρόσθετα πόδια.

As soon as they adopted Chi Chi, the Howells began doing a little fundraising to help her walk again.

“Η Chi Chi είναι πολύ παιχνιδιάρα. Χαίρεται τη ζωή της και παίζει συνεχώς στο χορτάρι. Τα πρόσθετα πόδια της έχουν δώσει πίσω την ελευθερία της,” είπαν οι Howells σε μια συνέντευξή τους.

Αν και ήξεραν ότι ποτέ δεν θα έχει την ίδια κινητικότητα όπως ένα κανονικό σκυλί με τέσσερα λειτουργικά πόδια, ήξεραν ότι Chi Chi θα ήταν σε θέση να τρέξει και να παίξει για, ενδεχομένως, πρώτη φορά στη ζωή της με τα πρόσθετα πόδια. Έτσι προχώρησαν σ’ αυτή τη διαδικασία και ξόδεψαν $3000 για να βοηθήσουν την Chi Chi και να της δώσουν μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

“Chi Chi is very playful. She is always getting the toys out and loves to be out and about. So the prosthetic legs have given her so much more freedom,” the Howells mentioned in an interview.Επιστροφή στο trelokouneli.gr
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ