Οι αρχές της Βενεζουέλας ερευνούν την κλοπή ζώων από ένα ζωολογικό κήπο στη Δυτική πολιτεία Ζούλια τα οποία πιθανότατα εκλάπησαν για να φαγωθούν, σε μία ακόμη ένδειξη πείνας στη χώρα που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με την έλλειψη τροφίμων.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως δύο ζώα, που μοιάζουν με τις αρκούδες, εκλάπησαν το Σαββατοκύριακο από το Μητροπολιτικό Ζωολογικό Πάρκο της Zulia στην πόλη Μαρακαΐμπο κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Police believe thieves steal Venezuela zoo animals to eat them https://t.co/oreSef7p7v pic.twitter.com/wU7ol1wwdz

— Reuters Top News (@Reuters) August 17, 2017
"Αυτό που υποθέτουμε, είναι ότι εκλάπησαν με σκοπό να φαγωθούν", δήλωσε ο Λουίς Μοράλες, αστυνομικός στη Zulia.

Σύμφωνα με το Reuters, η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας έχει δημιουργήσει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων που έχουν προκαλέσει υποσιτισμό και αφήνουν εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητούν τροφή οπουδήποτε μπορούν, ακόμη και στα σκουπίδια και σε κάδους απορριμμάτων.


Ο Μαδούρο στήνει πολιτικά δικαστήρια για τους αντιφρονούντες διαδηλωτές

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποδίδει τις ελλείψεις τροφίμων στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης που έχουν μπλοκάρει τους δρόμους και σε έναν ευρύτερο "οικονομικό πόλεμο" που καθοδηγείται από τους αντιπάλους με τη βοήθεια της Ουάσιγκτον.

Αλλά ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου, Λεονάρντο Νούνιες, δήλωσε πως ένα κύμα ληστειών που τις τελευταίες εβδομάδες είχε επηρεάσει 10 είδη,
συμπεριλαμβανομένου και ενός βουβαλιού το οποίο δήλωσε πως κόπηκε σε κομμάτια, οργανώθηκε από εμπόρους ναρκωτικών που θέλουν να πουλήσουν τα ζώα.

Οι ελλείψεις έχουν επίσης αφήσει τους ζωολογικούς κήπους χωρίς αρκετή τροφή για τα ζώα, ενώ περίπου 50 ζώα πέρυσι πέθαναν από την πείνα σε ζωολογικούς κήπους στο Καράκας, κάτι που διαψεύδει η κυβέρνηση, επιμένοντας ότι τα ζώα μεταχειρίζονται "σαν οικογένεια".Επιστροφή στο trelokouneli.gr
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ