Η κίνηση ενός άντρα από την Κίνα να βάλει ένα ζωντανό κουτάβι πάνω από μια φωτιά ώστε να το ψήσει και να φάει το κρέας του έχει προκαλέσει την οργή των ζωόφιλων.

Η αρρωστημένη συμπεριφορά αυτού του άντρα καταγράφηκε από έναν από τους συναδέλφους του, ο οποίος αργότερα μοιράστηκε το βίντεο  στα social media για να καυχηθεί στους φίλους τους, σύμφωνα με μια ζωόφιλη γυναίκα από την Jiujiang.

Η ζωόφιλη πρόσθεσε ότι ο άνδρας αργότερα έδειξε στο βίντεο τα απομεινάρια του σκύλου.

Η γυναίκα αποκάλυψε μόνο το επώνυμό της, Jin, επειδή φοβήθηκε για την ασφάλειά της.

Η 34χρονη Jin είναι δασκάλα και επικεφαλής μιας online ομάδας ζωόφιλων στην Jiujiang, μια πόλη 44 εκατομμυρίων κατοίκων στην επαρχία Jiangxi.

Η Jin δήλωσε ότι το βίντεο της το έστειλε ένας φίλος στις 18 Οκτωβρίου μέσω του WeChat, μιας δημοφιλούς εφαρμογής chat στην Κίνα.

The incident is said to take place in Jiujiang (pictured), a city of 44 million residents in China

Της είπαν ότι το βίντεο είχε μοιραστεί ευρέως στο WeChat.

Στο βίντεο, ο άντρας κρατάει το κουτάβι πάνω από τη φωτιά από ένα κορδόνι που πέρασε γύρω από το λαιμό του. Το κουτάβι πάλευε και φώναζε στην αρχή, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Το βίντεο εστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την PETA Asia, έναν οργανισμό που φροντίζει για την προστασία των ζώων, όμως δεν κοινοποιήθηκε λόγω της σκληρότητάς του.


Η Jin δήλωσε ότι από τότε που είδε το βίντεο, αποφάσισε να βρει αυτόν τον άντρα και να του πει ότι αυτό που είχε κάνει ήταν λάθος. Η Jin, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός λαμπραντόρ, βγήκε μαζί με άλλους 10 ιδιοκτήτες σκύλων για να ψάξει να βρει αυτόν τον άντρα.

Η Jin δήλωσε ότι τελικά βρήκε τον άνδρα στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που δουλεύει. Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, ο άντρας παραδέχτηκε ότι είχε ψήσει το κουτάβι επειδή του άρεσε να τρώει κρέας σκύλου.

Η Jin δήλωσε επίσης ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο άνθρωπος αυτός σκοτώνει σκυλί με αυτόν τον τρόπο.

Ο άντρας ζήτησε προφορικά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του από τους ζωόφιλους και υποσχέθηκε να μην το κάνει ξανά. Είπε, επίσης, ότι θα τους συντάξει μια επιστολή για να τους δείξει την αποφασιστικότητά του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξαν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των ζωόφιλων και του συναδέλφου του άντρα.

Η αστυνομία της Changhong έφτασε στο σημείο και μετέφερε όλους τους παρευρισκόμενους στο σταθμό για ανάκριση. Και οι δύο ομάδες απελευθερώθηκαν από την αστυνομία το ίδιο βράδυ.

Ο άνθρωπος που σκότωσε το κουτάβι παραμένει ελεύθερος.

Η PETA Asia δήλωσε ότι επειδή υπάρχει ένα κενό στη νομοθεσία για την προστασία των ζώων στην Κίνα, οι άνθρωποι που ευθύνονται για την κακοποίηση ζώων δεν συλλαμβάνονται και δεν τους επιβάλλεται καμία τιμωρία.

Η ομάδα δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η Κίνα έχει νόμο μόνο για την προστασία των άγριων ζώων, αλλά κανένα νόμο για την προστασία των κατοικιδίων και των μικρών ζώων, όπως τα σκυλιά και οι γάτες.

Ο Jason Baker, αντιπρόεδρος της PETA Asia, δήλωσε: “Ελπίζουμε ότι κάποιος από την κυβέρνηση θα το δει αυτό και θα ζητήσει σήμερα κιόλας την ψήφιση νέου νόμου”.Επιστροφή στο trelokouneli.gr
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ