…που απειλεί τη φυσιογνωμία δεκάδων εκπομπών… Την απόφαση του ΑΝΤ1 να απαγορεύσει στα άλλα κανάλια να παίρνουν πλάνα από τις εκπομπές του… Θα την ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ήδη η σχετική προεργασία… σε MEGA, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ, έχει ξεκινήσει… Αλλά καταγράφονται και σημαντικές διαφωνίες… Δεδομένου ότι αν επεκταθεί αυτή η πρακτική, θα αλλάξει ριζικά ένα μεγάλο μέρος της φυσιογνωμίας της ελληνικής τηλεόρασης των τελευταίων 15 χρόνων! Αφού πολλές εκπομπές – σχεδόν σε όλα τα κανάλια, βασίζουν την ύπαρξή τους σε υλικό που «δανείζονται» από τους αντιπάλους τους.

Με άλλα λόγια εκπομπές όπως το «Ράδιο Αρβύλα», το «ΌΛΑ», το «Αλ Τσαντίρι» που χρησιμοποιούν εκτεταμένα αποσπάσματα άλλων εκπομπών και καναλιών, μοιραία θα πρέπει να αλλάξουν τη φυσιογνωμία τους… Ακόμη όμως και εκπομπές όπως είναι το «Πρωινό» των Λιάγκα – Σκορδά, το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή ή το «Λόγω TiVis» της Κατερίνας Καινούργιου που επίσης κάνουν χρήση τηλεοπτικών αποσπασμάτων και αναπαράγουν την ύλη περιοδικών θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να γεμίζουν το χρόνο τους.


Επίσης προβληματισμός υπάρχει, αλλά σε μικρότερο βαθμό και με τα πολλαπλά οφέλη της δωρεάν προβολής που απολάμβαναν από τις εκπομπές, μεγάλα show όπως είναι το «X FACTOR» του ΣΚΑΙ ή το «YOUR FACE SOUNDS FAMILIAR» του ΑΝΤ1… Δεδομένου ότι μια τέτοια απαγόρευση θα περιορίσει στο ελάχιστο αν δεν εξαφανίσει τελείως την αναπαραγωγή των όσων συμβαίνουν σε αυτά.

Τέλος, το μέτρο επηρεάζει και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που «δανείζονται» πλάνα από εκπομπές άλλων καναλιών… Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ταρίφα που κοστολογεί το λεπτό στα 2000 ευρώ! enimerosi24.grΕπιστροφή στο trelokouneli.gr