Οι εργαζόμενοι στο τμήμα Ανθρώπινων Υπηρεσιών του Arkansas έσωσαν ένα 4χρονο κορίτσι από την οικογένεια της που το κακοποιούσε. Είχε μελανιές σε όλο της το σώμα, μαυρισμένο μάτι και πρησμένα χείλη, αλλά αυτό που σόκαρε περισσότερο τους εργαζόμενους ήταν η απάντηση της σε μια απλή ερώτηση.

«Πώς σε λένε;», ρώτησε μια κοινωνική λειτουργός.

«Χαζή», είπε το κοριτσάκι.

Την αποκαλούσαν τόσο συχνά και για τόσο πολύ καιρό χαζό που η λέξη της είχε μείνει στο μυαλό σαν το όνομα της. Οι υπάλληλοι έμειναν άφωνοι.


63

Η μητέρα του κοριτσιού, Jennifer Denin, και ο φίλος της, Clarence Reed, συνελήφθησαν με κατηγορίες κακοποίησης και παραμέλησης. Πήραν άλλα τέσσερα παιδιά από το ίδιο σπίτι.

Η Denin παραδέχτηκε ότι είχε δει τον σύντροφο της να χτυπά το κορίτσι με ένα πλαστικό ρόπαλο και είπε ότι τον είχε ακούσει να την αποκαλεί χαζή. Δεν έκανε ποτέ αναφορά για την κακοποίηση ούτε αναζήτησε ιατρική βοήθεια για την κόρη της.

Ο Reed αρνήθηκε ότι είχε χτυπήσει το κορίτσι με ρόπαλο και επέμεινε ότι ήταν ρακέτα. Παραδέχτηκε ότι την αποκάλεσε χαζή, αλλά για πλάκα. Είπε επίσης ότι την είχε δέσει στο κρεβάτι της σαν τιμωρία. Και οι δύο είναι αντιμέτωποι με 20 χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστούν.

Εσείς ποια πιστεύετε θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους;Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση