Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν σε έκρηξη που έγινε σε μεγάλες πετροχημικές εγκαταστάσεις της εθνικής εταιρείας πετρελαίου του Μεξικού Pemex, στην πολιτεία της Βερακρούζ στον Κόλπο του Μεξικού χθες, είπε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Η Pemex είπε ότι 30 τραυματίστηκαν αλλά ο επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας στη Βερακρούζ Αρτούρο Μπερμούντες είπε στην τοπική τηλεόραση ότι οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 40. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν επηρεάστηκαν οι εξαγωγές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Η εταιρεία είπε ότι η έκρηξη δημιούργησε ένα τεράστιο, μαύρο σύννεφο καπνού και σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις παραγώγων χλωρίου κοντά στο λιμάνι του Κουατσακοάλκος, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια εξαγωγών πετρελαίου της εταιρείας. Η αιτία παραμένει άγνωστη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο βινυλίου της Petroquimica Mexicana de Vinilo (PMV), εταιρείας που αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του πετροχημικού τμήματος της Pemex και της μεξικάνικης εταιρείας κατασκευής πλαστικών σωλήνων Mexichem.

Υπεύθυνη για το εργοστάσιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη είναι η Mexichem, η οποία είπε σε σύντομη ανακοίνωσή της ότι το συμβάν έγινε στο τμήμα αιθυλενίου του εργοστασίου.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση