Σε ισόβια καταδικάστηκε η 16χρονη Βρετανή που δολοφόνησε ενώ βρισκόταν σε κατάσταση παραληρήματος την μόλις επτά ετών Κέιτι Ραφ. Η 16χρονη που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους ήταν 15 ετών όταν έπνιξε και στη συνέχεια πετσόκοψε το άτυχο κοριτσάκι στο Γιορκ.

Η 16χρονη πετσόκοψε το θύμα της φορώντας γάντι. Πρώτα της έκοψε το λαιμό και στη συνέχεια μαχαίρωσε πολλές φορές την μικρή Κέιτι στο θώρακα. Η έφηβη βρέθηκε αιματοβαμμένη σε κοντινό αδιέξοδο δρόμο. Κρατούσε ακόμη στο χέρι της το μαχαίρι. Είχε επίσης ήδη καλέσει την αστυνομία και είχε ομολογήσει την πράξη της.

Ισόβια στην 16χρονη Βρετανή που έπνιξε και πετσόκοψε την επτάχρονη Κέιτι Ραφ στο Γιορκ

Οι γονείς της Κέιτι αισθάνονται δικαιωμένοι. Ήταν παρόντες στο δικαστήριο για την ανάγνωση της ποινής. Η κατηγορούμενη έφηβη δεν ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα. Το ακροατήριο την έβλεπε σε οθόνη μέσω βιντεοκλήσης. Το κορίτσι καθόταν με το κεφάλι σκυμμένο, ενώ στα χέρια του κρατούσε ένα κουκλάκι. Από την αρχή της δίκης μέχρι το τέλος η 16χρονη δεν έχει πει λέξη για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

«Η βαρύτητα του αδικήματος, δηλαδή της δολοφονίας ενός μικρού παιδιού, μιλάει από μόνη της, είναι αυτονόητη. Η κατηγορούμενη είναι δημόσιος κίνδυνος», δήλωσε ο δικαστής της υπόθεσης. «Δεδομένου ότι η κατηγορούμενη συνεχίζει να τηρεί στάση σιωπής η κρίσιμη ερώτηση είναι να βρεθεί μια αξιόπιστη εκτίμηση για το πόσο καιρό αυτός ο κίνδυνος θα υπάρχει στην κοινωνία μας», πρόσθεσε.


Οι συγγενείς της Κέιτι είπαν ότι είναι μια ανακούφιση το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά δεν είναι το τέλος της ιστορίας τους. «Η δική μας ιστορία αφορά μια αγαπημένη οικογένεια που διαλύθηκε συθέμελα την ημέρα που χάσαμε την κόρη μας», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας Ραφ. Εξέφρασαν επίσης την ευγνωμοσύνης τους στους συγγενείς, φίλους και στους συμπολίτες τους από το Γιορκ που τους συμπαραστάθηκαν σε αυτήν τη δοκιμασία.

Το Βοτανικό Μουσείο του Γιορκ έχει αφιερώσει ένα παγκάκι κι ένα κήπο στη μνήμη της Κέιτι. Επίσης σύντομα θα ανεγερθεί κι ένα γλυπτό αφιερωμένο στην αδικοχαμένη 7χρονη.

[athensvoice]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση