Είχε τόσα πολλά παιδιά που δεν ήξερε τι να τα κάνει …. έτσι, έκανε ένα άλλο παιδί με έναν παντρεμένο. Στη συνέχεια, ο παντρεμένος άφησε τα δύο παιδιά του για να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της. Όχι, αυτό δεν πρόκειται για παραμύθι ή σενάριο καθημερινής σειράς. Πρόκειται για αληθινή ιστορία. Τη δική μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ο πρώην άντρας μου είναι πλήρως υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τη διπλή του ζωή. Ωστόσο, το επίκεντρο αυτού του άρθρου είναι για το πώς η άλλη γυναίκα θα πρέπει να φερθεί, όταν είναι με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εγκαταλείψει την οικογένεια του για τη δική της. Αν είσαι το τρίτο πρόσωπο και θες να εξιλεωθείς στα μάτια των παιδιών του και της μητέρας του, λάβε υπόψιν σου τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

1. Αν είσαι ακόμα παντρεμένη, τότε θα πρέπει να επικεντρωθείς στο δικό σου διαζύγιο αντί να προσπαθείς να δρομολογήσεις το διαζύγιο του παράνομου δεσμού σου. Έχεις ήδη δικά σου παιδιά να φροντίσεις και να ανησυχήσεις και η ανάγκη σου να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που θα φροντίσει εσένα και τα παιδιά σου σίγουρα δεν είναι λόγος να επέμβεις στο διαζύγιο του άλλου. Ένας πατέρας που θεωρεί την «άλλη οικογένεια» πρώτη του προτεραιότητα, συναισθηματικά και οικονομικά, καταλήγει να αποξενώνεται περισσότερο από τα παιδιά του, τα οποία με τη σειρά τους θα καταλήξουν να τον μισούν και να τον θεωρούν κύριο υπαίτιο για τη διάλυση του σπιτιού τους. Ναι, είναι μικρά, αλλά θα καταλάβουν την απόφαση που πήρε ο πατέρας τους και θα νιώσουν τη απόρριψη του καθώς και το ότι επέλεξε εσένα και τα παιδιά σου αντί για εκείνα. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους δείξεις σεβασμό, έστω και τώρα, και να μην κανονίζεις εσύ πότε ο σύντροφός σου, θα δεί τα παιδιά του. Δεν είναι δουλειά σου.

2.Μια δυνατή μητέρα δεν πρόκειται να αφήσει τον κόσμο των παιδιών της να περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες της «άλλης οικογένειας». Αν ο σύντροφός σου επιλέξει αυτό το δρόμο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσει να είναι παρών για τα παιδιά του.  Μια αξιοπρεπής μητέρα δεν θα κάνει ποτέ τίποτα ποτέ για να καταστρέψει τη σχέση των παιδιών της με τον πατέρα τους, όσο λυπημένα και θυμωμένα κι αν είναι με όλη αυτή τη κατάσταση. Σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο.


3. Το να έχεις άσχημη ή εμπαθή συμπεριφορά προς την πρώην σύζυγο του συντρόφου σου, είναι μια ανώριμη και εντελώς λάθος προσέγγιση. Τι σου έκανε ακριβώς; Παντρεύτηκε τον άντρα της 9  χρόνια πριν; Γέννησε τα δύο παιδιά του;  Εκφράσεις όπως «Η πρώην γυναίκα σου καλό θα ήταν να μετακομίσει κάπου πιο μακριά» ή «Η πρώην γυναίκα σου φαίνεται να μιλάει άσχημα στα παιδιά για σένα, μήπως να της παίρναΜΕ την επιμέλεια;» δείχνουν το επίπεδό σου και το επίπεδο εκείνου που αποφάσισε να αφήσει την οικογένειά του για να είναι μαζί σου (και να μπορείς να χώνεσαι γιατί το κακό που προκάλεσες δεν θα είναι ποτέ αρκετό για σένα).

4. Όταν ο σύντροφος σου λέει στη πρώην γυναίκα του, ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει διατροφή γιατί τώρα έχει και «άλλη οικογένεια» να θρέψει, μείνε έξω από τη συζήτηση και μη διεκδικείς. Ειλικρινά τη πρώην γυναίκα του, δεν τη νοιάζει πώς αισθάνεσαι διότι μεταξύ μας, ούτε και εσένα σε ένοιαξε όταν κοιμόσουν με τον άντρα της. Τα δικαστήρια μπορούν να τακτοποιήσουν τα θέματα αναλόγως.

5. Αν είσαι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος που τον έχουν παρεξηγήσει, δεν πρέπει να ενθαρρύνεις τα παιδιά σου να φωνάζουν τον σύντροφό σου «μπαμπά» πριν καν η γυναίκα και τα παιδιά του ακόμη, μάθουν ότι ζει διπλή ζωή. Αυτό είναι λάθος και για τα παιδιά σου γιατί επηρεάζεις τις ζωές τους με έναν τρόπο που τους προκαλεί μόνο σύγχυση. Τα παιδιά σου έχουν πατέρα. Και τα δικά μου επίσης.

6. Μην περιμένεις ότι παιδιά του, θα σας αποδεχτούν έτσι απλά. Τα παιδιά αυτά «θρηνούν» που ο πατέρας τους έκανε άλλη οικογένεια και το τελευταίο πράγμα που θέλουν-ειδικά το πρώτο καιρό- είναι να έρθουν να γνωρίσουν την ετεροθαλή αδερφή τους επειδή έτσι αποφασίσατε ή επειδή φαντάζεστε ότι τα παιδιά σας θα τα πάνε μια χαρά και θα είστε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Γιατί μπορεί και να μην είστε ευτυχισμένοι. Ή ούτε καν όλοι μαζί.

7. Σου εύχομαι καλή τύχη με αυτά που επέλεξες να ζήσεις και όσο για την απάντησή σου «Η αγάπη μας θα μας βοηθήσει» έχω να σου πω ότι μια μέρα θα πέσεις από το ροζ σύννεφο, κατευθείαν στη μαύρη πραγματικότητα. Γιατί έχεις επιλέξει να κάνεις κέντρο του κόσμου σου έναν ψεύτη. Κάποιον που κορόιδευε την οικογένειά του για να ξαπλώνει μαζί σου. Ποιός δεν σου λέει ότι δεν θα κάνει το ίδιο και σ’ εσένα αύριο;

Όχι δεν σου τα λέω γιατί τον θέλω πίσω. Τέτοιος άνθρωπος, χάρισμά σου. Τον θέλουν όμως τα παιδιά του,  γιατί όσο κάθαρμα και να΄ναι, δεν παύει να είναι ο πατέρας τους. Ρίξε όμως σε παρακαλώ, μια καλή ματιά στον καθρέφτη: Σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Αν αντικρίζεις κάποιον που έχει προσπαθήσει να κάνει οικογένεια πατώντας επάνω στο πτώμα μιας άλλης, πίστεψέ με…και οι άλλοι το ίδιο βλέπουν.

Πηγή: divorcedmoms.comΕπιστροφή στο trelokouneli.gr