Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Μουν.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Παρκ Σουν-χιούν δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Μουν θα επισκεφθεί τη ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στο επικείμενο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (Eastern Economic Forum -EEF).

Κατά την επίσκεψη, ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης θα εκφωνήσει ομιλία στο φόρουμ και θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος.
 
Το EEF είναι ένα περιφερειακό φόρουμ για τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών ηγετών και των επιχειρηματιών από τη Ρωσία και τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.


Σύμφωνα με το γραφείο του Μουν, ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα μέσα Σεπτεμβρίου όπου θα εκφωνήσει ομιλία.
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ένα νέο ψήφισμα για αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας ως αντίποινα στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο.

Στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο Μουν εκτιμάται ότι θα στείλει ένα μήνυμα για να ενθαρρύνει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις περαιτέρω προκλήσεις και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΕπιστροφή στο trelokouneli.gr