Τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα η απόκτηση απόλυτης πλειοψηφίας από το κόμμα (R.E.M.) του Εμανουέλ Μακρόν χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί ο αναμενόμενος θρίαμβος, καθώς και το πρωτοφανές ποσοστό αποχής, είναι το θέμα που κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία του βελγικού Τύπου.

Για τον «απόλυτο πρόεδρο» κάνει λόγο η Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι η νίκη του είναι λιγότερο συντριπτική από ό,τι αναμενόταν, ενώ στο κύριο άρθρο της σχολιάζει ότι το τεράστιο ποσοστό αποχής δεν αλλάζει τη δύναμη του εκλογικού αποτελέσματος, συμπληρώνοντας ότι κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί λίγο καιρό πριν ότι η πολιτική Γαλλία θα είχε το πρόσωπο που παρουσιάζει σήμερα, ούτε καν ο ίδιος ο αρχιτέκτονας.


Στην επικράτηση του R.E.M. αναφέρεται και η La Libre Belgique στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος κρατάει πλέον όλα τα χαρτιά στα χέρια του.

Την παρουσία μιας ευμεγέθους αντιπολίτευσης στην Γαλλία παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για «περίπατο Mακρόν» στις εκλογές προβάλλει επίσης η De Standaard στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.

Για ισχυρή εντολή που έδωσαν οι Γάλλοι εκλογείς στον νέο Πρόεδρο χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας απόλυτης ηγεμονίας, μιλάει η εφημερίδα, ενώ τη νίκη Mακρόν και τη «συντριβή» που υπέστησαν οι Σοσιαλιστές σχολιάζει και η De Morgen στο κύριο άρθρο της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γαλλικές εκλογές: Μεγάλη πλειοψηφία αλλά όχι σαρωτική νίκη για τον ΜακρόνΕπιστροφή στο trelokouneli.gr