Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τη φράση “η Κύπρος κείται μακράν”, που….

 

ακούστηκε από τα έδρανα μας, την είπε το 1974 ο «ψευτο-εθνάρχης Καραμανλής», ο οποίος παρέλαβε μια χώρα όπου μόνο το 3% της Βορείου Κύπρου είχε καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και εν συνεχεία με την έλευση του εδώ, καταληφθεί και το υπόλοιπο 40% και αυτό συνιστά εθνική προδοσία. Εμείς απαιτούμε, τώρα, να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου. Εχουμε επισήμως αιτηθεί να λάβουμε συγκεκριμένες καταθέσεις και το αρνείται το προεδρείο, αυτό δείχνει ενοχή».

«Ήρθατε για να προκαλέσετε. Ήρθατε, σήμερα εδώ, στη διάρκεια ενός νομοσχεδίου, σε άσχετο θέμα, να ανακαλύψετε πως υπάρχει ένα ερώτημα ποιος πρόδωσε την Κύπρο. Δεν θα υποκύψω, ούτε θα παρασυρθώ στις προκλήσεις. Το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να υπηρετήσει τα δικά σας σχέδια» ήταν τον σχόλιο του Γιάννη Δραγασάκη.