16.000 ευρώ είναι αρκετά: Ελεύθερος ο 23χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 14χρονη Κατερίνα στην Ημαθία

Ήταν πριν 5 χρόνια όταν σε τροχαίο η 14χρονη Κατερίνα παρασύρθηκε από έναν 17-18χρονο οδηγό, 50 μέτρα από το σπίτι της, στην Ημαθία.

Μάλιστα, ο 17χρονος, που ήταν χωρίς δίπλωμα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, παρέσυρε και εγκατέλειψε την 14χρονη Κατερίνα στην άσφαλτο, την ώρα που επέστρεφε από το φροντιστήριό της. Την ίδια ώρα νέο τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή με θύμα πάλι μια 14χρονη.

Η Κατερίνα άφησε τη τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Από τότε ο χρόνος για την οικογένειά της, έχει σταματήσει.

Πέντε χρόνια μετά

Κάμερες είχαν καταγράψει το μοιραίο βράδυ το 14χρονο κορίτσι να περπατά στο πεζοδρόμιο και λίγο αργότερα, τον 17χρονο να περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το ίδιο σημείο.

Ελάχιστα μέτρα μετά, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, την παρέσυρε και την εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός, ήταν παραποιημένο, με φθαρμένα ελαστικά, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης.

Πρωτόδικα, ο 23χρονος σήμερα άνδρας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών και σήμερα ήταν η ώρα της απόφασης του εφετείου.

Η απόφαση του εφετείου

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό και ο 23χρονος οδηγός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Συνολικά, καταβάλλοντας 16 χιλιάδες ευρώ, σε δόσεις ο 23χρονος αφήνεται ελεύθερος.

Η μητέρα βγαίνοντας από το δικαστήριο ανέφερε: «Κράτος ατιμωρησίας»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...