Ένας 82χρονος παιδεραστής ισχυρίστηκε ότι τα θύματά του «απολάμβαναν» τις σεξουαλικές του πράξεις τη στιγμή που καταδικαζόταν σε φυλάκιση για τα αποτρόπαια εγκλήματά του.

Ο Peter Brian Ashford, από το Auckland, φυλακίστηκε για δώδεκα χρόνια και οκτώ μήνες την Παρασκευή, σύμφωνα με το NZ Herald.

Peter Brian Ashford (pictured), from South Auckland, was jailed for twelve years and eight months for more than 50 years of sex offending against vulnerable girls as young as eight

Δέκα θύματα ηλικίας μεταξύ οκτώ και δεκατριών ετών υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση μέσα σε διάστημα 50 ετών.

Ο σεξουαλικός δράστης προσπάθησε να κατηγορήσει για τα εγκλήματά του για το πρώτο του θύμα, ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να τον σταματήσει αν τον ανέφερε τότε στις αρχές.

The 82-year-old claimed the children

Ο Ashford ήταν γύρω στα 30, όταν για πρώτη φορά άρχισε να επιτίθεται σε γυναίκες, τη δεκαετία του 1960, σκοτώνοντας ένα οκτάχρονο κορίτσι στο κρεβάτι του στην προσπάθειά του να το βιάσει πολλές φορές.

Το δεύτερο θύμα του Ashford ήταν ένα 13χρονο κορίτσι το οποίο βίασε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’80 και συνέχιζε για τρία χρόνια.


Για πάνω από μια δεκαετία, ο Ashford επανειλημμένα κακοποιούσε σεξουαλικά μια ομάδα κοριτσιών μεταξύ οχτώ και έντεκα ετών.

Τα παιδιά συχνά αναγκάζονταν να γίνονται μάρτυρες της κακοποίησης άλλων θυμάτων.

Τα κορίτσια ανέφεραν ότι ο Ashford τους έλεγε ότι θα τιμωρηθούν αν έλεγαν σε κάποιον όσα τους έκανε κι ότι αν ήταν καλά παιδιά, θα ανταμείβονταν με φαγητό ή χρήματα για τη συναίνεσή τους στην κακοποίηση.

Ο Ashford δήλωσε στο δικαστήριο ότι τα παιδιά «απολάμβαναν» τις σεξουαλικές του πράξεις, σύμφωνα με το δικαστή Bergseng.

Age was no barrier for Ashford, according to Judge Bergseng, as he continued to sexually abuse women while in his 80s

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο Ashford δεν είχε συναίσθηση ότι οι ενέργειές του ήταν λανθασμένες.

“Δεν ένιωσες ούτε λύπη, ούτε τύψεις για τις ενέργειές σου. Αρνήθηκες ότι προκάλεσες τραύματα στα θύματά σου”, δήλωσε ο δικαστής Bergseng.

“Κατηγόρησες το πρώτο σου θύμα ότι δεν σε ανέφερε στην αστυνομία, διότι αν το είχε κάνει, ίσως να μην προχωρούσες στα άλλα θύματα.”

Η ηλικία δεν αποτελούσε εμπόδιο για τον Ashford, σύμφωνα με τον δικαστή Bergseng, καθώς συνέχιζε να κακοποιεί παιδιά ακόμα και στα 80 του χρόνια.

“Ίσως να μην βγεις ποτέ έξω από τη φυλακή,” δήλωσε ο δικαστής Bergseng.

Ο Ashford έχει κριθεί ένοχος για 27 περιπτώσεις βιασμών, σεξουαλικές παραβιάσεις και άσεμνες επιθέσεις σε κορίτσια ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών.

Ο δικαστής Bergseng αποφάσισε επίσης ότι ο Ashford θα καταβάλει περισσότερα από 100.000 δολάρια ως αποζημίωση στα θύματά του.
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ