Νέες ταυτότητες, με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία σχεδιάζει για  όλες τις χώρες – μέλη της η Κομισιόν, σύμφωνα με την «Deutsche Welle», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της «Welt». Μάλιστα, αναφέρεται ότι αύριο παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες νέες προτάσεις για περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερη ασφάλεια σε καιρό μόνιμης τρομοκρατικής απειλής. Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ε.Ε. καταθέτει προτάσεις για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς, λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων των αρχών ασφαλείας, της στενότερης συνεργασίας μεταξύ εθνικών υπηρεσιών, της καλύτερης δικτύωσης των βάσεων δεδομένων και των εντατικών ελέγχων στο διαδίκτυο. Πολλά ταμπού αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα έχουν πλέον καταρριφθεί. «Η Ευρώπη είναι σήμερα πιο ασφαλής από ότι πριν μια διετία», γράφει η Welt.


«Θα πρέπει να σφίξουμε τις βίδες, μέχρις ότου να μην υπάρχει πλέον χώρος για τρομοκράτες ή εγκληματίες και κανένα μέσο πλέον γι’ αυτούς στο να πραγματοποιούν επιθέσεις», δήλωσε στη Welt ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσει γι’ αυτούς η πρόσβαση σε χρήματα, παραποιημένα έγγραφα, όπλα και εκρηκτικές ύλες και ταυτόχρονα θα πρέπει να παρεμποδιστούν στο να περνούν τα σύνορά μας χωρίς να γίνονται αντιληπτοί».

Σημειώνεται ότι αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει στα 28 κράτη μέλη νέα σχέδια για την αποτροπή της τρομοκρατίας. Οι Βρυξέλλες προτίθεται να λάβουν μέτρα κατά των παραποιημένων ταυτοτήτων, οι οποίες θα προβλέπεται -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνουν δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία.

Μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν νέα ακόμα και για τους Γερμανούς κατόχους ταυτότητας, καθώς η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν μέχρι τώρα οικειοθελής.Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση