Ένας πρώην επαγγελματίας παίκτης χόκεϊ έχει δεχθεί απειλές θανάτου αφότου καυχήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter για το κυνήγι και τη θανάτωση μιας αρκούδας.

Ο 34χρονος Tim Brent, μοιράστηκε στα social media μια φωτογραφία του την ώρα που αγκάλιαζε το νεκρό σώμα της αρκούδας μετά το κυνήγι στο Yukon του Καναδά , λέγοντας ότι σκότωσε το πλάσμα μετά από μια “φοβερή κατασκοπία.”

Former professional hockey player Tim Brent, 34, from Ontario shared an image of himself hugging the dead body of the bear on Twitter after the hunt in Yukon, provoking a huge backlash

“Μας έβλεπε στα περίπου 75 μέτρα. Αντί να φύγει, γύρισε και έτρεξε κατά πάνω μας. Ήταν σα να ήξερε ότι η κοιλάδα της ανήκει κι εμείς την κυνηγούσαμε και δεν φοβήθηκε τίποτα,” είπε ο Brent.

Ο Brent, ο οποίος έπαιζε στην Εθνική Ομάδα Χόκεϋ του Καναδά, έλαβε σκληρές κριτικές από πολλές διάσημες προσωπικότητες της Βρετανίας.

Mr Brent hunts with his wife Eva Shockey-Brent who is one of the only women to have featured on the cover of Field & Stream magazine, a major hunting and outdoor pursuits publication

Ο κωμικός Ricky Gervais, ο οποίος είναι ένας ακούραστος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων, χλεύασε την ανάρτησή του, λέγοντας: “Σίγουρα το να σκοτώνεις αυτή την όμορφη αρκούδα βάζει στο στόχαστρο και τον Tim.”


Και η σταρ του Sherlock, Amanda Abbington, δημοσίευσε τα συναισθήματά της σε μια εξαιρετικά έντονη διατύπωση, λέγοντας: “Είσαι ηλίθιος, αηδιαστικός και δεν έχεις καθόλου αισθήματα.”

Ο πρώην αθλητής διαμαρτυρήθηκε: “Αυτά αντιμετωπίζουμε ως κυνηγοί και οικολόγοι”.

Σε μια άλλη ανάρτησή του, εξήγησε ότι κατά μέσο όρο, “μία αρκούδα τρώει περίπου 40 μωρά ελάφια σε κάθε κοπάδι.”

Άλλοι υπερασπίστηκαν τον κ. Brent, ο οποίος πηγαίνει για κυνήγι με τη σύζυγό του, Eva Shockey-Brent, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού Field & Stream, το μεγαλύτερο περιοδικό για το κυνήγι.

The hockey player turned hunter has been branded

Ένας υποστηρικτής έγραψε: “Δεν είναι νεαρή αρκούδα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους σκοτώνονται από τους κυνηγούς γιατί οι μεγάλες αρκούδες σκοτώνουν και τρώνε μικρά ζώα.”

“Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο πληθυσμός τους πρέπει να ελέγχεται για την ισορροπία της προσφοράς φαγητού σε όλα τα ζώα.”

Υπάρχουν 6.000 με 7.000 καφέ αρκούδες στην περιοχή Yukon και παρόλο που ο αριθμός τους χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνα μικρός» δεν υπάρχει καμία πρόταση που να λέει ότι ο κ. Brent ήταν παράνομος που σκότωσε την αρκούδα.

Η διάρκεια ζωής τους είναι 20 με 30 χρόνια και στο Yukon, η μεγαλύτερη απειλή τους είναι ο άνθρωπος.
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ