Ο ΟΦΗ και ο Αιγινιακός δικαιώθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην εκδίκαση της έφεσης που είχε κατατεθεί για την ποινή του υποβιβασμού, η οποία του είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας, για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα στη σεζόν 2016-17 της Football League.

Μάλιστα, η απόφαση απαλλάσσει πέρα από τις δύο ομάδες και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν αντιμετωπίσει κυρώσεις.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(«div-gpt-ad-1539094805172-0»); });

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες είχαν κριθεί ένοχες σε πρώτο βαθμό για χειραγώγηση του μεταξύ τους παιχνιδιού, που είχε γίνει στις 12 Νοεμβρίου του 2017 και το οποίο είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ θα υποβιβαζόταν στη δεύτερη κατηγορία και θα ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ ο Αιγινιακός έπεφτε στη τρίτη κατηγορία και θα ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα με -6. Επίσης, και στις δύο ΠΑΕ είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην κάθε μια.


Μετά από σχετική έρευνα, είχε προκύψει πως ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ φέρεται να είχε έρθει συμφωνία με τον ομόλογό του στον Αιγινιακό, ώστε να χάσει η ομάδα της Πιερίας με τουλάχιστον τρία γκολ. Για να συμβεί αυτό, φέρεται να ζητήθηκε η… συνδρομή τριών ποδοσφαιριστών.

Στους πρώην προέδρους είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Επίσης, σε τρεις ποδοσφαιριστές είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δέκα χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για επίσης δέκα χρόνια.

Τελικά, οι κατηγορίες κατέπεσαν σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι, η κατάταξη των ομάδων της Super League θα παραμείνει ως έχει, με τον ΟΦΗ στη 13η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι αυτήν τη στιγμή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (14ος), με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση