Απειλές Ερντογάν – «Μπορεί να αποφασίσουμε “διαφορετικά” για τη Φινλανδία, θα “σοκάρουμε” τη Σουηδία»

Διατεθειμένος να δει πιο ευνοϊκά την υποψηφιότητα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να «τιμωρήσει» τη Σουηδία για τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων.

«Η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει “διαφορετικά” στην υποψηφιότητα της Φινλανδίας για το ΝΑΤΟ που θα “σοκάρει” τη Σουηδία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu το βράδυ της Κυριακής.

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλώς έδειξαν πόσο άτιμοι είναι», υποστήριξε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο κάψιμο του Κορανίου από έναν ακροδεξιό βουλευτή στη Σουηδία.Υπενθυμίζεται ότι ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ δήλωσε το Σάββατο ότι οι συνομιλίες μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας έχουν «παγώσει».
Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη σουηδική εφημερίδα «Expressen», η κυβέρνηση της Στοκχόλμης έχει επενδύσει χρόνο και προσπάθεια για να προχωρήσει ο διάλογος, ενώ επισήμανε πως εξακολουθεί να ελπίζει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον έχει εκφράσει επίσης την αισιοδοξία του για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Άγκυρα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Στοκχόλμη μετά το περιστατικό με την καύση του Κορανίου στη Στοκχόλμη από Σουηδό ακροδεξιό πολιτικό και τις αντισουηδικές διαδηλώσεις στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία έχει διαμηνύσει ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία χωρίς τη Σουηδία, μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις σουηδοτουρκικές συνομιλίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...