Αποκάλυψη – Τι κατέγραψαν οι κάμερες στην μισή διαδρομή για τον φόνο της 28χρονης

Κάθετη διαφωνία εκφράζει η Νομική Υπηρεσία έναντι της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου να εγκρίνει το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του 30χρονου υπόπτου για τον φόνο εκ προμελέτης της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, για τη διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στη σορό της άτυχης γυναίκας στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Νομική Υπηρεσία διαχωρίζει το θέμα της νομιμότητας της οδηγίας για νέα ιατροδικαστική εξέταση που δόθηκε απο το Δικαστήριο που εξέταζε το αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου, από το αίτημα αυτό κάθε αυτό για παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου σε νέα ιατροδικαστική εξέταση.

Για το πρώτο ζήτημα, η Νομική Υπηρεσία διαφωνώντας με την απόφαση του Δικαστηρίου, προχώρησε σε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άδεια καταχώρισης διαταγμάτων certiorari και prohibition θεωρώντας ότι η σχετική διαταγή εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση εξουσίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αίτηση που δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Διαβάστε περισσότεραΓια το δεύτερο θέμα και ανεξάρτητα με την καταχώρηση διαταγμάτων certiorari και prohibition, έχουν ήδη γίνει διευθετήσεις για την διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης από ιατροδικαστές που όρισε η Κυπριακή Δημοκρατία στην παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης θα διενεργηθεί από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία της εξ Ελλάδος Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου, εκπροσωπώντας τη Νομική Υπηρεσία και στην παρουσία του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, εκπροσωπώντας την πλευρά του 30χρονου υπόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Παπέττα και Ορθοδόξου στη σορό της άτυχης Ουκρανής κατέδειξε κάταγμα υοειδούς οστού που βρίσκεται στο λαιμό και υποδηλεί στραγγαλισμό, καθώς και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Ματσάκης στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, χθες ενημερώθηκε από το ΤΑΕ Πάφου για να διενεργήσει την νεκροτομή στις πέντε το απόγευμα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ωστόσο, μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι η Νομική Υπηρεσία έφερε ένσταση στη διενέργεια δεύτερης νεκροτομής και ότι υπέβαλε αίτημα certiorari (ακυρωτικό) ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τι κατέγραψαν τα κυκλώματα
Την ίδια ώρα, πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου πέρασαν από το μικροσκόπιο του τα κλειστά κυκλώματα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν και σε αυτά καταγράφονται οι δυο τους, δηλαδή η άτυχη κοπέλα και ο φερόμενος δράστης μέσα στο αυτοκίνητο, με την Lesya να φαίνεται ότι ήταν καλά στην υγεία της. Σημειώνεται ότι τα κλειστά κυκλώματα που εξασφαλίστηκαν επί του παρόντος, δεν καλύπτουν ολόκληρη τη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...


Top