Ποια θα είναι η διάδοχος του Απόστολου Βακάκη; Σε ποια χέρια θα περάσουν τα Jumbo; Το τιμόνι της εταιρείας φαίνεται πως θα κρατήσει πρώτη, η κόρη του Σοφία, καθώς ήδη ανέλαβε μια θέση ευθύνης στο Δ.Σ. της εισηγμένης, ως Εκτελεστικό Μέλος.

Με την εταιρεία είχε ασχοληθεί και η δεύτερη κόρη Βακάκη, Χριστίνα, στον νευραλγικό τομέα των δημοσίων σχέσεων και στο e-shop, όμως την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική και πλέον σπουδάζει σεφ στο Μαϊάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Η Σοφία, χαμηλού προφίλ που ξεκίνησε να δουλεύει από μικρή στην εταιρεία ως υπάλληλος, ήταν και η πρώτη που έμαθε τα τραγικά νέα για τον χαμό του μοναχογιού της οικογένειας Γιώργου.

Σοφία Βακάκη: Ποια η νέα βασίλισσα των Jumbo και κληρονόμος της «αυτοκρατορίας»

Απόστολος Βάκακης ποια η κόρη του Σοφία Βακάκη που θα αναλάβει τα Jumbo

Με οικονομικές σπουδές στις ΗΠΑ, η Σοφία Βακάκη ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου της και την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Στο πλευρό του πατέρα της, έμαθε όλα τα «μυστικά» της πετυχημένης αλυσίδας, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις.

Η ίδια κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις από την ευγενική της φυσιογνωμία, το νεαρό της ηλικίας και το ζήλο που έδειχνε για να μάθει όλες τις πτυχές του επιχειρείν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Άλλος άνθρωπος η Mia Khalifa! Η «νέα» της μύτη κόστισε… 15.000 δολάρια! (Photos)

Η Σοφία Βακάκη, έδειξε από νωρίς ότι αν και χαμηλών τόνων έχει «αρσενικό» μυαλό και διαχειρίζεται σοφά οικογενειακές αλλά και επιχειρησιακές δυσκολίες.

H ένταξή της στο ΔΣ αποτελεί για την αγορά, τη «συνέχεια» των JUMBO. Ωστόσο, ο Απόστολος Βακάκης είχε επιλέξει να “μυήσει” και τα τρία του παιδιά στον κόσμο των JUMBO.


Μάλιστα, η δεύτερη κόρη του Χριστίνα, ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις της Jumbo, αλλά και με την συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρίας και το eshop.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Η Νόβα εκθέτει τον πρώην της: “Δεν άντεξα άλλο. Με έσκασε. Με περιόριζε…”

Τελικά την κέρδισε η μαγειρική και τώρα σπουδάζει σεφ σε μία από τις πιο γνωστές σχολές στο Μαϊάμι.

Η αρχή, που σίγουρα ο Αιγύπτιωτης Απόστολος που βρίσκεται στο τιμόνι της JUMBO θα προσπαθήσει να διδάξει στα τέκνα του είναι η αγάπη για την δουλειά. Ο ίδιος δουλεύει τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα.

Πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την ζωή του Απόστολου Βακάκη

Ο Απόστολος Βακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, βιομήχανος στην Αίγυπτο, παρήγαγε διογκωμένη πολυστερίνη, που αποτελούσε το βασικό μονωτικό υλικό της εποχής εκείνης για ψυγεία αλλά και για κτίρια. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο υποχρέωσαν την οικογένεια Βακάκη το 1962 να έρθει στην Ελλάδα. Όμως η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε εδώ και έτσι ο Γεώργιος Βακάκης ξενιτεύεται στη γειτονική Ιταλία, όπου πιάνει δουλειά σε μια μικρή οικοτεχνία κατασκευής λούτρινων ζώων και κουκλών.

Τα κοσμήματα που πρόλαβε να πάρει μαζί της, φεύγοντας από την Αίγυπτο, η μητέρα του η Σοφία Βακάκη τα πούλησε στον μεγαλοβιομήχανο της εποχής εκείνης Μποδοσάκη. Αυτό ήταν το πρώτο κεφάλαιο κίνησης για τη δημιουργία της ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών, της El Greco.

Η ζωή έμοιαζε να έχει βρει τον δρόμο της για την οικογένεια Βακάκη. Όμως η μοίρα για άλλη μια φορά είχε διαφορετική άποψη. Η μεγάλη πυρκαγιά τα μέσα της δεκαετίας του 1980 καταστρέφει το ένα από τα δύο εργοστάσια της El Greco, αυτό στην Άνω Γλυφάδα. Τότε είναι που ο Απόστολος Βακάκης επιστρέφει εσπευσμένα από τις σπουδές του στο Λονδίνο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας, εκτοπίζοντας σταδιακά τον πατέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Ελληνίδα τραγουδίστρια σοκάρει-“Έπιασα τον άντρα μου πρίν απο τον γάμο με… άλλον”[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ