«Δικέφαλη κυβέρνηση» βλέπει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε, «ο κ. Καμμένος πενθούσε την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε». Επίσης, όσον αφορά το Σκοπιανό τόνισε ότι ως ΚΙΝΑΛ «θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιασδήποτε λύση».

«Είμαστε υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης, θέλουμε να γίνει με όρους εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων γιατί αναγνωρίζουμε ότι πάντα ο κίνδυνος είναι εξ Ανατολών.Φαίνεται ότι δεν υπάρχει μία οριστική λύση, αλλά μία συμφωνία με ερωτηματικά και αστερίσκους» ανέφερε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και γι» αυτό η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα τη συμφωνία ολόκληρη και αναμένουμε το πλήρες κείμενο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έρθει και στη Βουλή κι εκεί «να δούμε ακριβώς τι θα πει ο κ. Τσίπρας για όλα αυτά τα ζητήματα κι εκεί θα τοποθετηθούμε κι εμείς, επί της αρχής με βάση τις δικές μας απόψεις. Το Πολιτικό μας Συμβούλιο θα συνεδριάσει μόλις πάρουμε τη συμφωνία στα χέρια μας».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής έχει συμφωνήσει, ομόφωνα, στην ξεκάθαρη θέση, τονίζοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

«Δεν χρειάζεται κανένας να βιάζεται να προκαταβάλει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής. Έχουμε άποψη, αλλά δεν έχουμε δει την τελική συμφωνία. Δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται τα λόγια του κ. Τσίπρα, ο οποίος όποτε έχει δηλώσει ότι έχουμε καλή συμφωνία έχουμε χρεωθεί με πάρα πολλά δισεκατομμύρια», επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.


Με αφορμή τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις δηλώσεις τού κ. Καμένου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε: «Έχουμε μία δικέφαλη κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος πενθούσε την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε. Πρέπει να δούμε τι παράγει η υπογραφή του κ. Τσίπρα στη συμφωνία αυτή, τι συνέπειες θα έχουμε και τι αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την πλευρά των ΑΝΕΛ, δηλώνουν ότι δεν έχει η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση για το ζήτημα του Σκοπιανού, που όμως αύριο θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο κ. Καμμένος χθες παρακάλαγε να μην περάσει από την άλλη πλευρά. Ο γνωστός στο «είπα-ξείπα» χωρίς τσίπα κ. Καμμένος. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει».

«Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει παραλάβει ακόμη κείμενο της κατ» αρχήν συμφωνίας»

Παράλληλα, με αφορμή το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ο γραμματεάς της ΚΟ της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, που πισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τόνισε ότι δεν είχε πάρει ακόμη το κείμενο της κατ΄αρχήν συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε: «Κατά τη χθεσινή επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αποστείλει το Κείμενο της Συμφωνίας μέσω του Υπ. Εξωτερικών. Υποθέτω ότι το ίδιο δεσμεύτηκε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Είκοσι ώρες μετά, το κείμενο της Συμφωνίας δεν έχει σταλεί στο Προεδρείο της Βουλής. Είναι απαράδεκτο να διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος με βάση πληροφορίες και το κείμενο να κρατείται κρυφό».Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση