Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους οι γονείς – Νταλίκα – ψυγείο για τους νεκρούς στα Τέμπη

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι τραγικές εικόνες στη Λάρισα, όπου δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν με αγωνία τα παιδιά και τους συγγενείς τους που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από την φονική σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί σοροί επιβατών, ενώ παράλληλα νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες, έφτασε μια νταλίκα – ψυγείο το μεσημέρι της Τετάρτης.
Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με το inlarissa.gr, η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι σοροί των θυμάτων, καθώς η διαδικασία της αναγνώρισης από τους συγγενείς θα καθυστερήσει.

Τα σώματα των αδικοχαμένων θυμάτων είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν από τις οικογένειές τους, καθώς μετά από τη σύγκρουση, στα βαγόνια ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες.«Η κατάσταση είναι πού δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, σκηνές βγαλμένες από ταινία. Εμείς λάβαμε τη κλήση στις 11.25 και σε επτά λεπτά έφτασαν τα πρώτα ασθενοφόρα και μεταφέραμε αρκετά γρήγορα τους βαριά τραυματισμένους», δήλωσε νωρίτερα στο mega ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, ένας πατέρας που έψαχνε να βρει τον 26χρονο γιο του, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ρωτούσαν τους συγγενείς για τα ρούχα που φορούσαν οι αγνοούμενοι, αλλά και αν είχαν κάποιο τατουάζ ή αν φορούσαν κάποιο σκουλαρίκι.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας βρίσκεται ήδη ομάδα ιατροδικαστών οι οποίοι θα προχωρήσουν τη διαδικασία για την λήψη DNA, ώστε να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 24 ώρες.

Σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...