Τον γύρο του κόσμου κάνει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild για «σωτήρια» παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ στο «παρά πέντε» πριν η Ελλάδα προχωρήσει συμπλοκή με την Τουρκία για την NAVTEX που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Το ελλιπές δημοσίευμα που είχε στόχο να βγάλει «ασπροπρόσωπη» τη Γερμανία που αυτή την περίοδο έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, διαψεύστηκε από την ελληνική πλευρά. 

Διαβάστε περισσότερα

Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γερμανικού Τύπου για «εκτόνωση της έντασης» στο Αιγαίο μετά από υποτιθέμενη παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ. Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι κατάσταση που επικρατεί μένει αμετάβλητη και διαψεύδει ότι τα 18 τουρκικά πλοία που απέκλεισαν Ρόδο και Μεγίστη, επέστρεψαν στη βάση τους.


Ο εφημερίδα που έβλεπε επερχόμενη ναυμαχία, είδε το θείο άγγιγμα της Γερμανίδα Καγκελαρίου να σώζει την κατάσταση τελευταία στιγμή: «Θυμίζει τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962: Πολεμικά σκάφη εχθρικών χωρών, τα οποία πλησίαζαν μια κόκκινη γραμμή και παραμόνευαν το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις δύο εταίρων του ΝΑΤΟ παρατάχθηκαν η μία απέναντι στον άλλη, βρισκόταν σε εξέλιξη μια στρατιωτική κλιμάκωση – την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμπόδισε μάλλον την τελευταία στιγμή».

Σύμφωνα με τα τουρκικά προπαγανδιστικά ΜΜΕ το Oruç Reis, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ατταλείας συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για να προβεί σε «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Το 85% του Ελληνικού στόλου σε σημεία κλειδιά στο Αιγαίο – «Τους περιμένουμε»Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ