Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg, o oποίος ενημέρωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. 

Ο πρωθυπουργός, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον Πούτιν, υποστήριξε μιλώντας στο αμερικανικό μέσο ότι «διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Διαβάστε περισσότεραΥπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις: «Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία, λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη».

Το σχόλιό της αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής πρεσβείας, η οποία σε ανακοίνωσή της απάντησε στην κ. Μπακογιάννη ότι «η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κληρονομιά 2 δις, ακίνητα, media: Έτσι μοιράστηκε η περιουσία του Μίνωα Κυριακού- Τι πήραν τα 3 παιδιά & η Μαρί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αίμα, σπέρμα και… πολύ χρήμα – Οι υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο και θα απασχολήσουν τα δικαστήρια