Ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων με τον Νίκο Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Σάββατο, με θέμα την εκλογική συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Λεβέντης και Νικολόπουλος θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ανέφερε:

«Επισημοποιείται αύριο η εκλογική συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του οποίου ηγείται ο Νίκος Νικολόπουλος, στην έκτακτη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Plaza της Αθήνας, προκειμένου να επικυρώσει την συνεργασία, μετά την εισήγηση που θα κάνει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος θα αναλύσει τους λόγους της σύμπλευσης με την Ένωση Κεντρώων, δίνοντας έμφαση στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των εθνικών θεμάτων.

«Ο τόπος, όσο ποτέ άλλοτε έχει την ανάγκη από ένα χαλινάρι για να αναχαιτίζεται η ασυδοσία του συστήματος και η αλαζονία της οποίας αυτοδύναμης εξουσίας», πρόκειται να πει στα μέλη της Κ.Ε. του Χριστιανοδημοκρατικό Κόμματος Ελλάδος, ο εκλεγόμενος επί 30 χρόνια Αχαιός Βουλευτής.

Μετά την συνεδρίαση της Κ.Ε., θα χαιρετίσει την συγκέντρωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και στη συνέχεια θα υπογράψουν τα σχετικά έντυπα οι Χριστιανοδημοκράτες υποψήφιοι Βουλευτές.

Στην αυριανή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Athens Plaza έχουν κληθεί τα ΜΜΕ προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνεδρίασης και ακολούθως να καταγράψουν τις δηλώσεις των δύο Προέδρων, καθώς επίσης θα έχουν και την δυνατότητα να θέσουν τα δημοσιογραφικά τους ερωτήματα.

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής έδωσε μια πρόγευση των αυριανών τοποθετήσεων υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι πως εποχές μπορεί να αλλάζουν, όμως καθώς οι βασικές ανάγκες του τόπου παραμένουν ίδιες, εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες παραμένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στις ιδέες και τις απόψεις μας, κύριοι του εαυτού μας και κυρίως, ειλικρινείς προς τους Έλληνες πολίτες.


«Η συσπείρωση των δημοκρατικών, πατριωτικών, κοινωνικών παρατάξεων αποδείχτηκε ένα όμορφο, αλλά άπιαστο όνειρο»

Θύμισε πως: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα γεννήθηκε μέσα στην κρίση για να υπερασπιστεί έναν άλλο δρόμο από αυτόν που υποδείκνυαν οι μνημονιακές ντιρεκτίβες» και χαρακτηριστικά είπε:

«Ενώ αισθάνομαι πως καθόλου δεν λαθέψαμε στις εκτιμήσεις και τις απόψεις μας για τα μνημόνια, εντούτοις οφείλω να παραδεχτώ ότι η συσπείρωση των δημοκρατικών, πατριωτικών, κοινωνικών παρατάξεων αποδείχτηκε ένα όμορφο, αλλά άπιαστο όνειρο».

Εν συνεχεία, υπενθύμισε: «Εμείς και η Ένωση Κεντρώων αντισταθήκαμε με την ίδια συνέπεια και στις σκληρές αντιλαϊκές και εθνομηδενιστικές επιλογές της προηγούμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, όπως και οι άλλες δυνάμεις της δημοκρατίας και του πατριωτισμού που δεν καπηλεύονται και δεν ακολουθούν τον εύκολο δρόμο. Αυτά τα κόμματα και αυτοί οι πολιτικοί, εξακολουθούν να έχουν λόγους ύπαρξης, αλλά και λόγους συνεργασίας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για τη δυσκολία του εγχειρήματος λέγοντας: «Ξέρω ότι αρκετοί, παραξενεύτηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι θα συμμετάσχουμε στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Απαντώ ξεκάθαρα ότι εμάς τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού μας συνδέει με το κόμμα των Κεντρώων η άδολη αγάπη για την Ελλάδα και ο γνήσιος πατριωτισμός και η έγνοια μας υπέρ των αδυνάτων συμπατριωτών και των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

Σας θυμίζω ότι με τον Βασίλη Λεβέντη σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας, βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά του λόφου καταψηφίζοντας όλα τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Στην ίδια πλευρά του λόφου βρεθήκαμε, επίσης, καταψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων και το τζαμί στο Βοτανικό.

Δεν ενδώσαμε στις σειρήνες της εξουσίας

Ωστόσο, στην ίδια πλευρά του λόφου βρεθήκαμε και σε κάτι άλλο που είναι επίσης πολύ σημαντικό: Δεν ενδώσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ!

Δεχτήκαμε απειλές και παρακάλια και μας προτάθηκε να γίνουμε δεκανίκια της μίας ή της άλλης πλευράς.
Αρνηθήκαμε τα πάντα!

Πείτε το πείσμα, πείτε το τρέλα, πείτε το όπως θέλετε… Εγώ το λέω ήθος και τιμιότητα!

Αυτά είναι λοιπόν που μας ενώνουν με τον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων. Και νομίζω πως είναι σημαντικά.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση