Έβγαλε την ουρά της απ’ έξω, «αδειάζοντας» τον σύντροφό της

Την ώρα που η Εύα Καϊλή βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κρατείται από τις βελγικές αρχές, η ίδια δηλώνει… σοκαρισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό και στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, δήλωσε στους Βέλγους Αστυνομικούς ότι… «έχει πέσει από τα σύννεφα». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο γνώριζε πως ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντζέρι είχαν σχέσεις με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ευρωβουλευτής και έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι δεν… γνώριζε τι έκανε ο σύντροφός της και δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.Διαβάστε περισσότεραΣύμφωνα με την εκπομπή, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, ο οποίος είναι Βέλγος με ελληνικές ρίζες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους των Βρυξελλών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Καϊλή έχει καταθέσει αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», ωστόσο οι βελγικές αρχές το απέρριψαν εξαιτίας των σοβαρών κατηγοριών με τις οποίες βαρύνεται. Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι το σπίτι της στις Βρυξέλλες το αγόρασε με δάνειο, ωστόσο δεν φέρεται να έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αποπληρωμή του δανείου.

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της και των συγγενών της

Υπενθυμίζεται ότι από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

Ερευνώνται ο δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ,πρώην αντεισαγγελέα , του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, εξετάζονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, καθώς είναι δημόσιος λειτουργός και υποχρεούται, εκ του νόμου, σε υποβολή των σχετικών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της  Le Soir, στη βαλίτσα του πατέρα της Εύας Καϊλή που συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο, υπήρχαν περίπου 600.000 ευρώ, ενώ στο διαμέρισμά της βρέθηκαν τουλάχιστον 150.000 ευρώ . Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το διαμέρισμα ήταν επιπλωμένο με δώρα από το Κατάρ, ενώ βρέθηκαν  μετάλλια και άλλα τιμαλφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...