Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, γεμάτη μηνύματα για τη ζωή, προχώρησε μία φοιτήτρια από την Σκωτία, η οποία περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε όταν έκανε ηρωίνη και κρακ, και πώς από «φάντασμα» μεταμορφώθηκε σε υγιή, νεαρή γυναίκα, με εμφάνιση που θα ζήλευαν ακόμη και κορυφαία μοντέλα.

Η 27χρονη φοιτήτρια Ντέμι-Νικόλ Ντάνλοπ από το Φοτσάμπερς κοντά στο Ελγκιν της Σκοτίας, όπως εκμυστηρεύτηκε στο facebook, επί δύο χρόνια ήταν εξαρτημένη από την ηρωίνη και το κρακ. Έκανε καθημερινά χρήση και έβλεπε το κορμί της «να λιώνει», φτάνοντας στο σημείο να αδυνατίσει τόσο πολύ που έμοιαζε με σκελετό. Το πρόσωπό της, όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες που ανάρτησε, ήταν γεμάτο με σημάδια από πληγές με πύον που δεν έλεγαν να φύγουν.


Τώρα όμως, η Ντάλοπ έχει μεταμορφωθεί σε καλλονή που σφύζει από υγεία και αισιοδοξία. Περνάει, δε, την καλύτερη φάση της προσωπικής ζωής της, καθώς έχει αρραβωνιαστεί. Τι άλλαξε; «Είναι τέσσερις μήνες που είμαι απολύτως καθαρή από την ηρωίνη και το κρακ» έγραψε, προσθέτοντας ότι «μου πήρε πολύ καιρό για να νιώσω ότι αξίζω, τα πήγα καλά και νιώθω περήφανη για το πώς έγινα».

Ο λόγος που μοιράστηκε αυτές τις σκληρές φωτογραφίες και προσωπικές στιγμές ήταν για να δώσει ελπίδα σε όσους είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικά ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Επισήμανε ότι η περίοδος της αποτοξίνωσης δεν ήταν εύκολη ούτε ευχάριστη, αλλά διαβεβαίωσε τους εξαρτημένους ότι μπορούν να τα καταφέρουν όπως εκείνη.