Μια μητέρα προειδοποιεί τους άλλους γονείς να παίρνουν πάντα μια δεύτερη γνώμη όταν ο γιατρός της την ενθάρρυνε να τερματίσει την υγιή εγκυμοσύνη της, αφού πίστευε ότι το αγέννητο μωρό της είχε σύνδρομο Down.

Η 22χρονη Jordan Squires από το Middlesborough, ισχυρίζεται ότι κατά την εξέταση των 12 εβδομάδων, ο γιατρός της της είπε ότι το μωρό που κουβαλούσε ήταν «πολύ πιθανό» να έχει σύνδρομο Down λόγω της μεγάλης ποσότητας υγρού στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Jordan and Jonathan Squires with their son Jay, doctors warned he may have Down Syndrome

Η Jordan λέει πως ο γιατρός της είπε να κάνει άμεση άμβλωση χωρίς να της δώσει άλλες επιλογές.

Όμως η μητέρα και ο σύντροφός της, ο 30χρονος Johnathan, που είχαν ήδη περάσει μία αποβολή, ήταν τόσο εξοργισμένοι από την ανταπόκριση του γιατρού και αρνήθηκαν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη, όμως εξοργίστηκαν ακόμα πιο πολύ όταν είδαν ότι ο γιος τους, Jay, γεννήθηκε υγιής.

Jordan Squires with her baby bump whilst 28 weeks pregnant, she was allegedly told to abort


“Όταν παρακολουθήσαμε την εξέταση των 12 εβδομάδων, ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή η μαία του φαινόταν ανήσυχη,” είπε η Jordan.

“Μας ζήτησε να πάμε σε ένα παράπλευρο δωμάτιο για να μας μιλήσει.”

Jordan Squires 12 week pregnancy scan showing fluid on the back of baby Jays neck which worried doctors, making them fear the child would be born with Down Syndrome 

“Εκεί, ο γιατρός μας είπε το μωρό ήταν πολύ πιθανό να έχει σύνδρομο Downs λόγω της μεγάλης ποσότητας υγρού που υπήρχε στο πίσω μέρος του λαιμού του.”

“Τότε με συμβούλευσε να τερματίσω την εγκυμοσύνη χωρίς να μου δώσει άλλες επιλογές.”

Jordan and Jonathan Squires with their son Jay who is healthy and turning two in February 

“Ήμασταν τόσο θυμωμένοι και του είπαμε ότι δεν θέλουμε να τη σταματήσουμε.”

“Δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνουμε αυτό. Περιμέναμε τόσο πολύ για αυτό το μωρό και θα αγαπούσαμε το παιδί μας ανεξάρτητα από την αναπηρία του.”

Baby Jay was born perfectly fine. The youngster will now turn two in February 

Το ζευγάρι ήταν τόσο αποφασισμένο να συνεχίσει με την εγκυμοσύνη και αρνήθηκε να κάνει αμνιοπαρακέντηση, μια εξέταση που γίνεται με τη χρήση μιας μεγάλης βελόνας που παίρνει το αμνιακό υγρό από τη μήτρα και μπορεί να προκαλέσει αποβολή.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση