Οι νέοι ρυθμιστικοί κανόνες που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την κρίση της περιόδου 2007-2009 είχαν αποτέλεσμα οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να γίνουν απλά ακόμη μεγαλύτερες και να τρωθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα, έκρινε ο Γκάρι Κον, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, σε ομιλία του και στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν βάλαμε τέλος» στην κατάσταση με τις τράπεζες που είναι «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν», σημείωσε ο Κον. «Καταρτίσαμε κανόνες και κανονισμούς που τις έκαναν (σ.σ. τις μεγάλες τράπεζες) μεγαλύτερες. Συγχαρητήρια», πρόσθεσε.


Ο Κον, 58 ετών, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Goldman Sachs πριν ενταχθεί στην κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε εξάλλου το ότι κανένας από τους σημαντικότερους τραπεζικούς ιθύνοντες δεν οδηγήθηκε στη φυλακή για πράξεις που προκάλεσαν την οικονομική κρίση. Υποστήριξε ότι κανείς τους δεν παραβίασε τον νόμο ενώ ορισμένοι από αυτούς, όπως ο Ντικ Φουλντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers, έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους.
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ