Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας εγκληματίες τους δράστες και αποδίδοντας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τις ευθύνες για την κατάσταση «γενικευμένης ανομίας», που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι επικρατεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η θρασύτατη ανακοίνωση των εγκληματιών που επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς τους άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο όσα η Νέα Δημοκρατία έχει δημοσίως καταγγείλει: ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν δημιουργηθεί ισχυρές διασυνδέσεις ανάμεσα στον αναρχικό χώρο, το ποινικό έγκλημα και την εγχώρια τρομοκρατία.


Οι βίαιες επιθέσεις εναντίον ανδρών της αστυνομίας, οι συνεχείς βανδαλισμοί που κάποιοι ονομάζουν “ακτιβισμό”, οι δημόσιες απειλές κατά πολιτειακών παραγόντων και ο προκλητικός εγκωμιασμός στυγερών δολοφόνων, δείχνουν ότι η διαδρομή που χωρίζει τους προπηλακισμούς από τις γροθιές και τις μολότοφ από τα καλάσνικοφ έχει μικρύνει επικίνδυνα.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους την εξαιρετικά ανησυχητική πραγματικότητα της γενικευμένης ανομίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και να πράξει το αυτονόητο:

Να λύσει τα χέρια της αστυνομίας ώστε εκείνη να διαλύσει τους γνωστούς θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας. Και να σταματήσει, επιτέλους, να υποβαθμίζει – ή ακόμα χειρότερα να υποθάλπει – τη δράση αυτών των ομάδων είτε στα πανεπιστήμια, είτε σε κάθε λογής άβατα πριν να είναι πολύ αργά.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα για την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τεράστιες».
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ