Έχεις μπροστά σου ένα μπολ με σαλάτα και ένα ακόμη με χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες. Ποιο θα επέλεγες; Φυσικά και ξέρουμε ήδη την απάντηση και είμαστε βέβαοι ότι θα έκανες εκείνο το οποίο κάθε σωστός άνθρωπος, που σέβεται τον εαυτό του, θα έκανε. Μπορείς ωστόσο πλέον να το κάνεις και χωρίς καμία απολύτως ενοχή, αφού πια και η επιστήμη είναι στο πλευρό σου.

Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής Eran Segal από το Weizmann Institute στο Ισραήλ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι τηγανητές πατάτες είναι πιο ανθυγιεινές από τα φρούτα και τα λαχανικά. Για να είμαστε ακριβείς, οι συνέπειες τις οποίες έχουν οι τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό, εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εκάστοτε ανθρώπινο οργανισμό.


Έπειτα από ένα πείραμα του Segal, όπου έλαβαν μέρος 800 άτομα τα οποία έτρωγαν τα ίδια γεύματα, κοιμόντουσαν τις ίδιες ώρες και είχαν την ίδια γυμναστική άσκηση καθημερινά, παρατηρήθηκε ότι ο κάθε οργανισμός «ερμηνεύει» διαφορετικά τόσο το κάθε γεύμα όσο και τα υλικά από τα οποία εκείνο αποτελείται.

Οι αντιδράσεις των τελευταίων μάλιστα ποικίλουν: Για παράδειγμα μπορεί τα επίπεδα σακχάρου σε κάποιον να εκτοξεύονται όταν καταναλώσει τηγανητές πατάτες ή σοκολάτα, ενώ σε κάποιον άλλο μόλις φάει μια μπανάνα.

Ωστόσο, εκεί που πραγματικά καταλήγει η έρευνα του καθηγητή Segal είναι πως αποτελεί λάθος το να χαρακτηρίζονται φαγητά ως υγιεινά ή όχι, εφόσον το καθένα έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε οργανισμό. Το μυστικό είναι η κατάλληλη δίαιτα για κάθε οργανισμό.

Όλα εξηγούνται πολύ ωραία στο βίντεο που ακολουθεί:Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση