Η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2017 αφαίρεσε από το Play Store, το γνωστό ηλεκτρονικό της on line «κατάστημα» εφαρμογών, περισσότερες από 700.000 εφαρμογές που κρίθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της εταιρείας.
 
Όπως τονίζει η Google, ο μεγαλύτερος αριθμός των εφαρμογών που αφαιρέθηκαν ήταν κακόβουλο λογισμικό ενώ το 99% από αυτές τις εφαρμογές αφαιρέθηκε πριν εγκατασταθεί σε συσκευές. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 κακόβουλες εφαρμογές κατόρθωσαν να περάσουν τις δικλείδες ασφαλείας της Google και να εγκατασταθούν σε Android συσκευές.
 
Το 2017 η Google κατέγραψε ποσοστό 99% στην προσπάθεια διαγραφής κακόβουλων εφαρμογών, το 2016 ήταν πολύ χειρότερο αφού το συγκεκριμένο ποσοστό έφτασε μόλις στο 70%. Συνεπώς η βελτίωση μέσα σε ένα έτος ήταν εντυπωσιακή.
 
Η εταιρεία αναφέρει ότι το ποσοστό του 99% επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα μηχανικής μάθησης, τεχνητή νοημοσύνη και νέες τεχνικές εντοπισμού του κακόβουλου λογισμικού. Στο κακόβουλο λογισμικό που αφαίρεσε η Google από το Play Store περιλαμβάνονται εφαρμογές-αντίγραφα, εφαρμογές με ανάρμοστο περιεχόμενο (πορνογραφικό περιεχόμενο, ακραία βία, δραστηριότητες που εμπεριέχουν μίσος και παράνομες δραστηριότητες) και φυσικά λογισμικό που εμπεριέχει ιούς.
 
Επίσης, ο αριθμός των developers που «εκδιώχθηκαν» από την Google κατά τη διάρκεια του 2017 έφτασαν τους 100.000.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση