Άρθρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενούν το γερμανικό περιοδικό Focus και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, κάνοντας λόγο για την «πολιτική αλλαγή» που υπόσχεται ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, τη μεγαλύτερη δοκιμασία του και τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα της κυβέρνησής του.

«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα «είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον λαϊκισμό»» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Focus, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί. Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» συνεχίζει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι «μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ότι δεν χρησιμοποιεί τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, αλλά εξακολουθεί να μετακινείται με το παλιό υπηρεσιακό του αυτοκίνητο».


«Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος του άρθρου της Handelsblatt, στο οποίο αναφέρεται πως «μία από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με το άρθρο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετούνται, είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή τους. Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλε συνεχώς ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη».Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ