Η υπόθεση της Αλεξάνδρας Μέρδη είχε αφήσει το πανελλήνιο με το στόμα ανοιχτό και συνέβαλε για πολλά χρόνια στην εικόνα της σατανικής πεθεράς.

Στις 4 Δεκεμβρίου το 1960 στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιος Ανδρέας συλλαμβάνεται η 62χρονη Αλεξάνδρα Μέρδη για τον φόνο του γαμπρού της Χρήστου Περβέντζα, 28 ετών, τον οποίο δηλητηρίασε ρίχνοντας παραθείο στο φαγητό του.

Ο Περβέντζας μάλιστα δεν αντιλήφθηκε τίποτα και βρέθηκε νεκρός μετά από κάποια ώρα στο χωράφι του οπού είχε πάει για να συνεχίζει την δουλειά του.

Διαβάστε περισσότερα


Η όλη προστριβή πού εν τέλη έφτασε στο φόνο είχε ξεκινήσει περίπου τον Ιούλιο του 1960 όταν σύμφωνα με την Μερδή ο σώγαμπρος, όπως τον αποκαλούσε, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για να αποξενώσει την ίδια και τον σύζυγο της από την κόρη τους. Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι είχε απότομο χαρακτήρα και ερχόταν συχνά σε σφοδρή σύγκρουση με την κόρη της αλλά και την ίδια. Μάρτυρες όμως αναφέρανε πως το πραγματικό κίνητρο ήταν κληρονομικοί λόγοι και όχι η συμπεριφορά του Χρήστου Περβέντζα.

Η τελική δίκη έγινε στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας όπου το δικαστήριο καταδίκασε την Μέρδη σε θάνατο και την κόρη της σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 5.000 δρχ.

Το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου 1962 η Αλεξάνδρα Μερδή εκτελέστηκε στον Υμητό αλλά η ιστορία της δεν έχει ξεχαστεί έως και σήμερα.

e-daily

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ