Ένα κορίτσι που γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της βρήκε τραγικό θάνατό μαζί με το δάσκαλο της σε πτώση με αλεξίπτωτο, όταν αυτό απέτυχε να ανοίξει σωστά.

Η Vanessa Ivonne Melendez Cardenas είχε μόλις γίνει 18 ετών και την Κυριακή αποφάσισε να γιορτάσει κάνοντας το άλμα των 1300 ποδιών με αλεξίπτωτο πάνω από το Tequesquitengo, στο Morelos του Μεξικού.

Το συγκλονιστικό βίντεο που γυρίστηκε από το έδαφος δείχνει τη στιγμή που η μαθήτρια και ο δάσκαλός της, ο Mauricio Gutiérrez Castillo, 34 ετών, κατεβαίνουν γρήγορα από τον ουρανό.

Διαβάστε περισσότερα

Το βίντεο παρουσιάζει τουλάχιστον τέσσερις Skydivers που κατεβαίνουν από τον ουρανό.

Ο άντρας τότε ρωτάει ένα κορίτσι που συνοδεύει την «Liz» εάν εκείνη πρόκειται να προσγειωθεί, ίσως αναφερόμενος στον Melendez Cardenas.

Λίγο αργότερα, ο άνθρωπος παρατηρεί ότι η «Liz» δεν ανήκει στην ομάδα των skydivers που έφτασε στο έδαφος.

Είναι άγνωστο αν ο άντρας είχε σχέση με την Melendez Cardenas.


Οι αρχές βρήκαν τα σώματα της Melendez Cardenas και του Gutiérrez Castillo σε μια πλαγιά.

Η μεξικανική εταιρεία που διοργάνωσε το άλμα επιμένει ότι η θανατηφόρα πτώση δεν ήταν ατύχημα που προκλήθηκε από δυσλειτουργία του εξοπλισμού.

Ο διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ένα από τα δύο θύματα.

«Δεν ήταν αποτυχία του εξοπλισμού ή κάτι τέτοιο», είπε. «Ασφαλώς είχε να κάνει με κάποιον που ήταν σε αυτή την πτήση, ο οποίος χειρίστηκε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό απελευθέρωσης».

Η εταιρεία, η οποία δεν προσφέρει ασφάλιση στους skydivers επειδή θεωρείται ακραίο άθλημα, δήλωσε ότι η απελευθέρωση του αλεξίπτωτου ενεργοποιήθηκε σε υψόμετρο όπου «ήταν αδύνατο για το αλεξίπτωτο να ανταποκριθεί».

Ο Gutiérrez Castillo ήταν έμπειρος εκπαιδευτής με πάνω από 4.500 άλματα αλεξίπτωτου.

«Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία: προκαλείται από έναν άνθρωπο. Συνεχίζουμε τις έρευνες. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι συνέβη », πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ