Οι Μητσοτάκης-Δένδιας προσχώρησαν στον αντιρωσισμό Κοτζιά-Τσίπρα

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) εξέδωσε ανακοίνωση στιγματίζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης Μητσοτάκη στην εφημερίδα Financial Times. Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει υιοθετήσει πλήρως την ξενοκίνητη κατευθυνόμενη προπαγάνδα, ότι δηλαδή, έγινε ρωσική παρέμβαση στην Ελλάδα υπό τη μορφή πολιτιστικών, θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων έτσι ώστε να επιτευχθεί η πλύση εγκεφάλου και εξαγορά Ελλήνων για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις και άλλες ενέργειες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για την ίδια τη Συμφωνία, δηλώνει τη στήριξή του σε σημείο μάλιστα να επιτεθεί στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν για την ενέργεια της Γαλλίας να μην συμφωνήσει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία. Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα ουσιαστικά επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο επειδή η Γαλλία έκανε αυτήν την εξαιρετικά φιλελληνική ενέργεια για να σταματήσει αυτό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κυβέρνηση Τσίπρα επέβαλαν παράνομα στους Έλληνες και την οποία ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι θα ακυρώσει!

O Δήμαρχος της Λέρου εμπόδισε την αποβίβαση μεταναστών στο νησί…

Κάτοικοι του νησιού της Λέρου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλια και ομάδα δημοτικών συμβούλων, εμπόδισαν σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα, την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, οι οποίοι μεταφέρονταν με το πλοίο Blue Star Patmos από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, μετά την άφιξη του πλοίου, αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από τον κ. Κόλια, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων- επιβιβάστηκε στο πλοίο απαιτώντας να μην αποβιβαστούν οι πρόσφυγες-μετανάστες. Κατόπιν διαβουλεύσεων τόσο με τους αστυνομικούς που συνόδευαν τους πρόσφυγες-μετανάστες όσο και με το πλήρωμα του Blue Star Patmos, καθώς και με το Λιμεναρχείο, αποφασίστηκε η αναχώρηση του πλοίου χωρίς τελικά να αποβιβαστούν οι μετανάστες στο νησί.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η Λέρος δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και πως ανάλογες θα είναι οι αντιδράσεις εάν επιχειρηθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε ο κ. Κόλιας, ο Δήμος Λέρου απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τη μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων-μεταναστών εντοπίζονται μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου, τη μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων-μεταναστών εντός δύο ημερών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Επίσης, τη συνέχιση του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ, την ενίσχυση του νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη μέριμνα της πολιτείας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς που παραμένουν στη Λέρο και την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου (Πηγή businessnews.gr)!!


Παρελκόμενα της δίκης της Siemens…

H δίκη της πολυεθνικής εταιρείας Siemens ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπως εκτενώς άλλωστε σας έχουμε ενημερώσει, ωστόσο έχουμε και τα παρελκόμενα αυτής της δίκης!

Έτσι ενημερωνόμαστε, ότι η κ. Μάρθα Καραβέλα η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα οικονομικό διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens (15 χρόνια), ζητεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, λόγω ηλικίας να μην εκτίσει στη φυλακή την ποινή  κάθειρξης  13 ετών που της έχει επιβληθεί για την υπόθεση της  Siemens,  αλλά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Η Μάρθα Καραβέλα, μέσω των συνηγόρων της  υπέβαλε το σχετικό αίτημα, επικαλούμενη το γεγονός ότι είναι άνω των 70 ετών.

Η εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά της ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι δικαστές επιφυλάχθηκαν επίσης να αποφανθούν και για το αίτημα που υποβλήθηκε εκ μέρους του ΟΤΕ για την  απόδοση των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και των 22 καταδικασθέντων στην υπόθεση,  χωρίς να εξαιρεί ούτε εκείνους  που απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής. Ο ΟΤΕ που  παρίσταται ως πολιτική αγωγή   στην υπόθεση που αφορά τη σύμβαση με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του, στηρίζει το αίτημά του στο ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.

Τόσο η εισαγγελέας της Έδρας όμως, όσο και το δικαστήριο θα κρίνουν για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση…

Να θέσουμε όμως πάλι το ερώτημα:

Ο Γερμανός πρώην Διευθύνοντας Σύμβουλος της Siemens παγκοσμίως Χάινριχ Φον Πίρερ καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη! Όπως και ο πρώην Γενικός Διευθυντής και Δ/Σ της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος φυγοδικεί  στη Γερμανία!

Το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης θα στείλει στο αντίστοιχο γερμανικό Υπουργείο την απόφαση για να εκτελεστεί και οι δυο άνδρες να φυλακιστούν στον τόπο διαμονής τους, δηλαδή στο Μόναχο;

Και βέβαια το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Χριστοφοράκου, είναι τι ακριβώς θα πράξει το ελληνικό Δημόσιο, αφού πλέον αποδεικνύεται ότι υπήρξε ζημιά του, πολλών εκατομμυρίων ευρώ (περί τα 70);

Ζημιά που δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, που ακύρωσε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και η οποία είχε αποφανθεί ότι το ελληνικό Δημόσιο είχε – τουλάχιστον – ζημιωθεί από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία 2 δις ευρώ!!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ, λόγω του μεταπτυχιακού του στο Columbia!

Όμως όπως ενημερώνομαι, τις επόμενες ημέρες θα σκάσει κι άλλη “βόμβα” στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, από έναν ακόμη Υπουργό που θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια!

Ποιος να είναι άραγε;;

 [gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ