Έχει ήδη τρία ιδιωτικά αεροσκάφη έτσι ώστε να οργώνει, όπως λέει, τον κόσμο και να μεταφέρει το μήνυμα του χριστιανισμού

Την στιγμή που ορισμένοι κληρικοί ζητούν από το ποίμνιό τους να δωρίσουν ποσά στην τοπική εκκλησία για τη συντήρηση του ναού ή το φιλανθρωπικό του πρόγραμμα, ο ιερωμένος της ιστορίας μας δεν είναι ένας εξ αυτών.

Ο Jesse Duplantis είναι ευαγγελιστής χριστιανός και ιερέας του ευαγγελικού χριστιανισμού στη Νέα Ορλεάνη της αμερικανικής Λουιζιάνα, κάτι σαν τοπική διασημότητα, απασχολώντας Μέσα και κοινή γνώμη εδώ και δεκαετίες με τα κηρύγματά του περί αγάπης, αλληλοβοήθειας και ευημερίας.


Διαβάστε περισσότερα

Μόνο που ο 68χρονος ιερέας δεν αγαπά μόνο τον Θεό, αλλά και τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ. Και παρά τα εκατομμύρια τα οποία εκείνα στοιχίζουν, έχει στην κατοχή του όχι ένα και δύο, αλλά τρία! Ναι, 3 ιδιωτικά αεροσκάφη προκειμένου να οργώνει τον κόσμο και να μεταφέρει το μήνυμα του …χριστιανισμού.


Μόνο που τώρα θέλει να πάρει και τέταρτο. Έτσι δήλωσε τουλάχιστον στην τηλεοπτική εκπομπή του «This Week With Jesse», ότι ο Κύριος τον κάλεσε να αποκτήσει και τέταρτο τζετ, γνωρίζοντας μάλιστα και ποιο: ένα Falcon 7X των 54 εκατ. δολαρίων! «Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ιερωμένοι δεν πρέπει να έχουν τζετ», δήλωσε χαρακτηριστικά, «εγώ πιστεύω πραγματικά πως οι ιεροκήρυκες πρέπει να μπορούν να πάνε σε κάθε διαθέσιμο μέρος, σε κάθε διαθέσιμη γωνιά για να κηρύττουν το Ευαγγέλιο στον κόσμο. Πιστεύουμε στον Θεό για ένα ολοκαίνουριο Falcon 7X, ώστε να μπορούμε να πάμε παντού στον κόσμο με μόλις μία στάση. Οι άνθρωποι λένε ‘‘δεν μπορείς να πας με αυτά που έχεις;’’. Ναι, αλλά δεν μπορώ να πάω σε μία στάση»!

Ο τηλε-ευαγγελιστής έχει υπερασπιστεί πολυάριθμες φορές την αγάπη του για τα ιδιωτικά αεροπλάνα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι οι εμπορικές πτήσεις είναι γεμάτες δαίμονες. Ωστόσο, είναι και το άλλο: πως εάν ταξιδεύει πλάι στον λαό, θα του ζητούν διαρκώς αιτήματα και θα του κάνουν συνέχεια ερωτήσεις. Έφτασε μάλιστα να πει ότι αν ζούσε σήμερα ο Ιησούς, δεν θα μετακινούνταν με γαϊδουράκι, αλλά με το δικό του ιδιωτικό τζετ…

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ