Στο δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος σχετικά με το περιστατικό στο Πέραμα και τα πυρά που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί. Καυστικός ο Θανάσης Κατερινόπουλος για το περιστατικό στο Πέραμα, τους λάθους χειρισμούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τις ευθύνες που έχουν.

Για έλλειψη ψυχραιμίας και επαγγελματισμού από την ομάδα ΔΙΑΣ, μίλησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για το περιστατικό στο Πέραμα. Ο αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star παρουσιάστηκε αντίθετος με τις κινήσεις των αστυνομικών, στεκόμενος ιδιαίτερα στην έλλειψη εκπαίδευσης που υπάρχει στην συγκεκριμένη ομάδα της Άμεσης Δράσης…

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τα μηνύματα του πιλότου στο τρίτο πρόσωπο πριν σκοτώσει την Καρολάιν – «Σε παρακαλώ να βρεθούμε»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Απίστευτο! Μητέρα και πρώην δασκάλα θηλάζει τον αρραβωνιαστικό της τρεις φορές την εβδομάδα

Κατερινόπουλος: Όσα είπε στο δελτίο του Star

«Το δεύτερο λάθος, κατά την δική μου εκτίμηση πάντα, είναι οι πυροβολισμοί. Βεβαίως εδώ είδαμε οτι οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα για υπέρβαση του ορίου αμύνης, ενδεχόμενο δόλο κτλ. Αυτά θα φανούν στην πορεία από την δικαιοσύνη, αλλά δεν δέχθηκαν επίθεση από όπλο. Δεν υπάρχει το ανάλογο μέσο. Να δεχθούμε οτι έκανε πίσω με το αυτοκίνητο και κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα και επ’ ουδενί λόγο η ζωής τους. Άρα ήταν πολύ τραβηγμένο και δεν τράβηξε όπλο ένας, τράβηξαν περισσότεροι από οτι ακούσαμε. 38 κάλυκες. Έλεος, εδώ δεν είχαμε τρομοκράτες απέναντι που μας σημάδευαν με ένα όπλο.


Εδώ υπάρχει απώλεια ψυχραιμίας, δεν δείχνει επαγγελματισμό. Προσωπικά δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη για την περιβόητη ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία προσφέρει πολλά αλλά όπως είδαμε, το τελευταίο εξάμηνο προσλάβανε ανθρώπους, τους εκπαίδευσαν για ένα μήνα, τους έβαλαν στην ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους που είναι εκπαιδευμένοι να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον συνοδό παρά από τους κακοποιούς. Εκεί χάνεται η ψυχραιμία, χάνεται ο έλεγχος. Αυτά πρέπει να τα δει η Πολιτεία.

Στα πλαίσια της άμυνας, της δικής τους άμυνας ή τρίτου. Το μέσο πρέπει να είναι ανάλογο που να βάζει σε κίνδυνο την ζωή ή την σωματική τους ακεραιότητα. Και το ερώτημα είναι το εξής… Όντως κινδύνευε η ζωή τους, πυροβόλησαν όλοι, γιατί από την βαλλιστική πυροβόλησαν και οι 7. Ε μην τρελαθούμε…».

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από το κανάλι
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ