Καύσιμα: Έρχεται νέα «εκτίναξη» τιμών στη βενζίνη και το πετρέλαιο

Ανεβαίνουν και πάλι οι τιμές στα καύσιμα – μετά απο ένα μικρό διάλειμμα – απόρροια αφενός της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και αφετέρου της συνέχισης της κατρακύλας του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται και νέο άλμα στις λιανικές τιμές των καυσίμων με κάποιες εκτιμήσεις για την Αττική να ανεβάζουν την τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στην περιοχή των 2,1 έως 2,15 ευρώ το λίτρο από λίγο κάτω από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Σημαντική άνοδος προβλέπεται και για το diesel κίνησης να πλησιάζει εκ νέου τα 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ λίγες ημέρες πριν σε κάποιες περιπτώσεις είχε υποχωρήσει κάτω από τα 1,7 ευρώ το λίτρο.Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη αυτή μόνο ευχάριστη δεν είναι για τους πολίτες που επιστρέφουν σιγά σιγά στα μεγάλα αστικά κέντρα και μαζί με τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση των καυσίμων που τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα ήταν σε διαρκή πτωτική πορεία.

Χθες η τιμή του Brent στις διεθνείς αγορές πλησίασε τα 102 δολάρια το βαρέλι, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήταν 10 δολάρια χαμηλότερα.Και τα κακά νέα δεν σταματούν εκεί για τις τιμές των καυσίμων, αφού την λιανική τιμή εκτός από το Brent την επηρεάζει και το ευρώ που συνεχίζει να διολισθαίνει. Η άνοδος από τα χαμηλά που κατέγραψε το Brent είναι περίπου 11%.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου

Χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα παρέμεινε κάτω από το 1 προς ένα με το δολάριο και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 0,9967. Πριν από μία περίπου εβδομάδα ήταν στο 1,0083, παρατηρείται δηλαδή πτώση περίπου 1,15%.

Με λίγα λόγια αθροιστικά η επιβάρυνση των λιανικών τιμών του πετρελαίου είναι κοντά στο 12% σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Και αν κανείς υπολογίσει ότι η μισή επιβάρυνση (φόροι) είναι σταθερή τότε θα πρέπει να αναμένουμε μία αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων, κοντά στα 10 λεπτά το λίτρο τις επόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Σφαγή» για ζάπλουτο Ιταλό που… σκαμπιλίζει οπίσθια μοντέλων στο κότερό του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Με περουκίνι κυκλοφορεί ο Καρβέλας – Δείτε τις φωτό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...