Δεν υπάρχει γιατρός ή διατροφολόγος που να μην τονίζει ότι πρέπει σε καθημερινή βάση να πίνουμε νερό και να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

Ωστόσο, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο υπάρχουν κάποιες στιγμές της ημέρας που δεν είναι και τόσο καλό να πίνουμε νερό, για διάφορους λόγους. Αυτές είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα


Κατά τη διάρκεια του γεύματος
Μια, δύο γουλιές δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο κάλό είναι την ώρα που τρώμε να μην πίνουμε πολύ νερό, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια, αλλά και να παρεμποδίσει την πέψη των τροφών. Καλύτερα είναι να πίνουμε νερό πριν αρχίσουμε το φαγητό, ώστε και να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας, αλλά και να αποφύγουμε την κατανάλωση αρκετών περιττών θερμίδων κατά το γεύμα, καθώς συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.
Την ώρα της γυμναστικής
Το σώμα μας χρειάζεται ηλεκτρολύτες –όπως το κάλιο και το νάτριο– για λειτουργεί σωστά και να αποτραπούν οι μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αραιώσει την ποσότητα των εν λόγω ιχνοστοιχείων στον οργανισμό. Καλύτερα να πίνουμε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως το νερό καρύδας, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μας.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ