Πλέον εργασιακός χώρος χωρίς υπολογιστές και μηχανοργάνωση δεν νοείται, ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι ακόμα και στους πιο απίθανους κλάδους καλούνται να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές στη δουλειά τους.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε υπολογιστή και, στην εποχή των social media και των private chat, είναι εύκολο να κάνουν μερικά σοβαρά λάθη στη χρήση του υπολογιστή που τους παρέχει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Αυτοί, λοιπόν, είναι έξι κανόνας για πράγματα που δεν κάνουμε ποτέ σε υπολογιστή στον εργασιακό μας χώρο.


Διαβάστε περισσότερα

1. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς: από το προσωπικό μας e-mail μέχρι τους κωδικούς μας για e-banking ή social media, ποτέ δεν τους αποθηκεύουμε σε έναν υπολογιστή που δεν μας ανήκει προσωπικά.


2. Δεν κάνουμε συνομιλίες που ενδέχεται να παρεξηγηθούν: ειδικά αν υπάρχει εταιρικό chat, αποφεύγουμε να κάνουμε χαρακτηρισμούς για συναδέλφους, τη διοίκηση ή να χρησιμοποιούμε γλώσσα που μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα.

3. Δεν συνδεόμαστε σε ανοιχτά WiFi: αν η δουλειά μας μας έχει δώσει φορητό υπολογιστή, στον οποίο υπάρχουν ευαίσθητα αρχεία, δεν συνδεόμαστε με δημόσια WiFi, καθώς ενδέχεται να έχουν ζητήματα ασφαλείας.

4. Δεν αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα: όπως και με τους κωδικούς, στον υπολογιστή της δουλειάς δεν αποθηκεύουμε προσωπικά μας δεδομένα για ευνόητους λόγους.

5. Δεν χρησιμοποιούμε διαδικτυακές σουίτες για πράγματα που δεν θέλουμε να δει ο εργοδότης μας: ας θεωρούμε ότι ο υπολογιστής μας παρακολουθείται και ας το αφήσουμε εδώ.

6. Δεν επιτρέπουμε σε άτομα εκτός εταιρείας να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή μας: ακόμα και κατά λάθος μπορούν να κάνουν ζημιά.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι στον υπολογιστή της δουλειάς δεν βλέπουμε πορνό, ούτε κάνουμε συνομιλίες που ενδεχομένως βρίσκονται στα όρια του νόμου…[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ