“Κιβωτός του Κόσμου” – Στενεύει ο «κλοιός» για τον πατέρα Αντώνιο

Στενεύει ο «κλοιός» για τον πατέρα Αντώνιο, στον οποίο απαγορεύτηκε απο χθες και για 90 ημέρες να πλησιάζει τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τόσο αυτός αλλά και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με τους λογαριασμούς τους να έχουν κατασχεθεί, ενώ αναμένεται και έλεγχος των πόθεν έσχες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται ύποπτες. Οι Αρχές θα ελέγξουν αν αυτές οι κινήσεις προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς τη ΜΚΟ, που την τελευταία πενταετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Στον έλεγχο που έγινε στο διαμέρισμα του ζευγαριού στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο που στεγάζεται η κεντρική δομή της οργάνωσης, βρέθηκαν κρυμμένα 347.000 ευρώ.

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά. Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την Κιβωτό, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε τη θυρίδα που διατηρεί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό. Στη συνέχεια η θυρίδα βρέθηκε κενή. Λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, η Οικονομική Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού.«Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε…» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα στους αστυνομικούς, την ώρα που έκαναν τον έλεγχο.

Λίγη ώρα αργότερα, έκπληκτοι οι αστυνομικοί, σε μια κρύπτη σε ντουλάπα με ρούχα εντόπισαν σε σακούλες δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 347.000 ευρώ. Η απάντηση της πρεσβυτέρας, όταν ρωτήθηκε τι γύρευαν τα χρήματα στο σπίτι, ήταν ότι τα πήρε για να τα μετρήσει και να τα καταθέσει σε λογαριασμό της Κιβωτού. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού να προέρχονται, ενδεχομένως, από ποσά των περίφημων «κουτιών» της Κιβωτού του Κόσμου. Ενα ερώτημα που τους απασχολεί και θα διερευνήσουν είναι αν το ζεύγος Αντωνίου-πρεσβυτέρας χρησιμοποιούσε τις θυρίδες ως προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους μαύρου χρήματος. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τη συχνότητα που η Σταματία Γεωργαντή επισκεπτόταν τις θυρίδες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες κρύπτες, σε διαφορετικές κατοικίες της Κιβωτού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...