Αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια λόγω κορονοϊού, οι αθλητές ελπίζουν να μπορούν να γυμναστούν έξω από αυτά.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει κάποια μέτρα για τη σταδιακή επιστροφή του αθλητισμού, με το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο να είναι αυστηρό. Και επειδή είναι αυστηρό, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται κλειστά γυμναστήρια για τους αθλητές.

Με αυτό ως δεδομένο λοιπόν, η ΕΟΠΕ με επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ζητάει άδεια ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να γυμναστούν σε ανοιχτούς χώρους, εφαρμόζοντας πάντα το πρωτόκολλο υγεινής.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής.

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Υπουργείου με Ομοσπονδίες και αθλητικούς φορείς αλλά και των εξαγγελιών σας ως προς την επανεκκίνηση του αθλητισμού, προτείνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ζητούμε την έγκριση σας, για τα πιο κάτω αναφερόμενα.

Όταν και εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέψουν, την χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων, ώστε να προτρέψουμε την αθλητική οικογένεια της Πετοσφαίρισης (σωματεία, προπονητές, αθλητές/ριες) για την επανέναρξη των προπονήσεων τους σε ανοιχτούς χώρους χωρίς Φιλέ (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της ατομικής τεχνικής και ατομικής φυσικής κατάστασης κυρίως για τις αναπτυξιακές ηλικίες σεβόμενοι και τηρώντας όλους του υγειονομικούς κανόνες.Η πρότασή μας στηρίζεται τόσο στην δημοφιλία αλλά και στην φύση του αθλήματός μας και κυρίως στην ευχέρεια να πραγματοποιούνται προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους χωρίς φιλέ, καιρού επιτρέποντος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ιδιαίτερα δε θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας και το Ολυμπιακό άθλημα του beach volleyball, που η ιδιομορφία του (2 εναντίον 2 αθλητών/αθλητριών) αλλά και άσκηση σε ανοικτό και μόνο χώρο, καθιστά ευκολότερη την τήρηση υγειονομικών κανόνων αλλά παράλληλα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος προπόνησης για το άθλημά μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα θα θέλαμε με την ενέργεια αυτή να στείλουμε το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά να μας βρει πιο έτοιμους.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλους τους εμπλεκόμενους και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την έγκριση σας .

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Καραμπέτσος».

Πηγή: www.newsbeast.gr