Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας.

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.


Διαβάστε περισσότερα

Ο 83χρονος επιδημιολόγος, ο οποίος είναι γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κλιμάκιο Κινέζων επιστημόνων μεταβαίνει στην Ιταλία

Στο μεταξύ αναχώρησαν σήμερα από τη Σαγκάη με προορισμό τη Ρώμη, 9 Κινέζοι επιστήμονες/εμπειρογνώμονες μαζί με 31 τόνους ιατρικά είδη, συμπεριλαμβανομένου του πλάσματος ανακτημένων ασθενών με κορονοϊό, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας!


Η Κίνα προέβει στην κίνηση αυτή για να βοηθήσει την Ιταλία να πολεμήσει τον ιό, αφού η ευρωπαϊκή χώρα ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια μέρα. Το Πεκίνο έχει παράσχει παρόμοια βοήθεια στο Ιράν και το Ιράκ για να περιορίσει την εξάπλωση του αναπνευστικού ιού που ξέσπασε στην κεντρική Κίνα. Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 117.000 μολυσμένοι – οι περισσότεροι από αυτούς στην Κίνα – από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Η επταμελής ομάδα περιλαμβάνει έναν εμπειρογνώμονα από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και δύο ειδικούς αναπνευστικής νόσου από το νοσοκομείο της Δυτικής Κίνας του πανεπιστημίου του Σιτσουάν, σύμφωνα με την επίσημη Sichuan Daily. Έρχεται μετά την ενημέρωση των ιατρών εμπειρογνωμόνων, όπως του Τζονγκ Νανσάν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ιού στη χώρα – συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης, της θεραπείας, των παθολογικών χαρακτηριστικών, της αποκάλυψης πληροφοριών και των κυβερνητικών ελέγχων – σε ένα σεμινάριο που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Εταιρεία.Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ