Κορωνοϊός: Προς κατάργηση η μάσκα στα σχολεία

Σε κατάργηση της μάσκας στα σχολεία προσανατολίζεται, όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Υγείας.

Υποχρεωτική θα παραμείνει η χρήση της μάσκας μόνο στα νοσοκομεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τα πλοία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη μάλιστα, η χρήση της μάσκας θα επιβληθεί σε κάποιους βασικούς χώρους και στη συνέχεια θα επεκταθεί -μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτήσουν.

«Αν χρειαστεί σε συγκεκριμένους χώρους να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, τότε θα το εξετάσουμε. Ο χειμώνας έχει κι άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν, όπως η γρίπη, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει και ο κορονοϊός θα πρέπει να υπάρχει μία στρατηγική», επισήμανε ο υπουργός.Διαβάστε περισσότερα

Πρόσθεσε επίσης, πως η απόφαση σχετικά με τα πρωτόκολλα στα σχολεία -δηλαδή σχετικά με τα τεστ και τη χρήση της μάσκας- θα ληφθεί μέχρι τέλος του μήνα μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει το ερχόμενο διάστημα.

«Η λογική μας και στα σχολεία θα είναι να πάμε σε ήπιους περιορισμούς. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουμε συζητήσει», τόνισε.Στην κατεύθυνση της κατάργησης της χρήσης μάσκας στα σχολεία κινούνται και οι απόψεις ορισμένων έγκριτων επιστημόνων στη χώρα μας.

Μιλώντας στο iatropedia.gr o Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζει ότι τα μέτρα στα σχολεία πρέπει να είναι στοχευμένα στις περιοχές που θα υπάρχει έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα, και όχι οριζόντια.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να επανέλθει η μάσκα στα σχολεία. Αντί αυτού πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στοχευμένα τα μέτρα.

Τώρα αν μια περιοχή, π.χ. το Ηράκλειο της Κρήτης, έχει κάποια στιγμή πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, τότε πιθανώς να σκεφτούμε σε αυτή την περιοχή να εφαρμοστούν κάποια μέτρα σε δομημένες κοινωνικές λειτουργίες, όπως είναι η εκπαίδευση», αναφέρει.

Αντίθετη εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία νοσηλεύεται αυξημένος αριθμός παιδιών με Covid και το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς περιοριστικά μέτρα, θα προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Σφαγή» για ζάπλουτο Ιταλό που… σκαμπιλίζει οπίσθια μοντέλων στο κότερό του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Με περουκίνι κυκλοφορεί ο Καρβέλας – Δείτε τις φωτό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...