Στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι λίγοι εκείνοι που «θυσίασαν» τα επίθετό τους για τις ανάγκες της καριέρας τους. Άλλοι το έκαναν από επιλογή, σε άλλους το πρότειναν και τους άρεσε η ιδέα. Άλλοι άλλαξαν το επίθετό τους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, όπως η Δέσποινα Βανδή που δεν ήθελε να μάθουν οι γονείς της ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Αντίθετα, ο Κώστας Μακεδόνας όχι μόνο δεν ήθελε να αλλάξει το επίθετό του, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, φρίκαρε μόλις του ανακοίνωσαν ότι θα έπρεπε.  «Μου φαινόταν περίεργο να αλλάξω όνομα και σκεφτόμουν κυρίως τους γονείς μου», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής σε παλαιότερη συνέντευξή του.


Το πραγματικό του όνομα είναι Πάκας, αλλά η δισκογραφική τού εταιρεία πρότεινε πως θα έπρεπε να το αλλάξουν. Μάλιστα, για να καταλήξουν στο «Μακεδόνας», πέρασαν από πολλά στάδια.

«Νονά» του καλλιτεχνικού τους επιθέτου είναι η γνωστή στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου. Ο τραγουδιστής, αν και είχε πεισμώσει με την αλλαγή, μαζί με τους συνεργάτες του και τη Νικολακοπούλου, πέρασαν πολλά βράδια να ψάχνουν ονόματα στον τηλεφωνικό κατάλογο.

Εκεί, η γνωστή στιχουργός βρήκε έναν Δημήτρη Μακεδόνα από τη Θεσσαλονίκη και σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε και στο νεαρό –τότε-τραγουδιστή, αφού ήταν από την ίδια πόλη. Μόλις, εκείνος το άκουσε, ενθουσιάστηκε, διότι όπως λέει και ο ίδιος, δείχνει τον τόπο καταγωγής του.

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
 

Αφήστε μια απάντηση