Κοζάνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τον παραλίγο πνιγμό 48χρονης

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 48χρονης γυναίκας, που παραλίγο να πνιγεί από ένα κομμάτι σουβλάκι σε σουβλατζίδικο στην Κοζάνη και σωτήρας της ήταν ένας περαστικός αστυνομικός που έσπευσε να τη βοηθήσει.

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος καταγράφουν τα πάντα και στις εικόνες βλέπουμε τη στιγμή που δίνει μάχη για να πάρει ανάσα, μέχρι την ώρα που ένας αστυνομικός τη σφίγγει στη μέση με τα χέρια του και δίνει τη λύση.

Οι δικοί της άνθρωποι αλλά και ο καταστηματάρχης παρακολουθούσαν έντρομοι τα όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.

Διαβάστε περισσότερα

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, σε γνωστό εστιατόριο στον κεντρικό πεζόδρομο στην Κοζάνη.Η 48χρονη γυναίκα έφαγε ένα κομμάτι σουβλάκι, όταν ξαφνικά βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή της. Ο αστυνομικός σε υπηρεσία που έσπευσε, της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ εν συνεχεία ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

«Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει στο Mega ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου. O αστυνομικός δεν έχασε λεπτό όταν πλησίασε τη γυναίκα.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο σηκώνει τη γυναίκα από το έδαφος και της κάνει την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο αστυνομικός πιέζει και σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα.

Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά που έμοιαζαν με αιώνα, η γυναίκα δείχνει να συνέρχεται. Κάθεται στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζητάει λίγο νερό. Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε τυχερή, επειδή την στιγμή εκείνη βρέθηκαν δίπλα της οι άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

«10 μέρες περίπου πριν, οργανώθηκε ένα σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και αυτή η κυρία», είπε ο αστυνομικός που έσωσε τη ζωή της 48χρονης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...