Οι αναφορές από εχτές για τις καταστροφές από τη φωτιά στον ελαιώνα στην Ιτέα είναι πολλές, με άλλους να μιλούν για μεγάλη καταστροφή και άλλους όχι.

Ωστόσο, η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως ο Ελαιώνας είναι 55.000 στρέμματα. Από αυτά καταστράφηκαν 3.000 στρέμματα. Επίσης καταστράφηκαν 9.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Διαβάστε περισσότερα


Ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκάλης μιλώντας νωρίτερα στο newsit είπε πως «ο παραδοσιακός ελαιώνας έχει διπλή σημασία για την περιοχή. Είναι η μονο-καλλιέργεια, η ελιά, άρα θα πλήξει τους καλλιεργητές. Πολύ σημαντικό γιατί είναι στις ίδιες περιοχές που είχαν ξανακαεί το 2013. Εγώ την έζησα από κοντά γιατί τότε ήμουν αντιδήμαρχος και τα σημάδια έχουν μείνει ανεξίτηλα. Από την άλλη πλευρά ο ελαιώνας έχει και πολιτιστικό ιστορικό χαρακτήρα , είναι και η ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, το περίφημο δελφικό τοπίο. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ούτε καταστροφές σε κτίρια βιομηχανιών. Το καλοκαίρι βέβαια είναι μπροστά μας».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλη η Καινούργιου με το απαράδεκτο μήνυμα που διάβασε: «Ντροπή! Πόσο τραγικός είσαι;»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το deal της δεκαετίας και η βίλα των 12.000.000 ευρώ: Έτσι μοίρασαν την χρυσή περιουσία τους Βανδή – Νικολαΐδης