Κρούσματα σήμερα: Άσχημα νέα είχαμε και σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με εσπευσμένα νέα μέτρα από τον κ. Χαρδαλιά.

Υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πολλές μέρες, οι υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαρτίου, τα κρούσματα πανελλαδικά είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000.

«Τα νέα δεν είναι καλά και σήμερα. Υπάρχει τάση για να ξεπεράσουμε τον αριθμό κρουσμάτων των δύο προηγούμενων ημερών», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνει διαρκώς. Ανησυχία επικρατεί και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Κρούσματα σήμερα: Αναμένονται νέα μέτρα στην σημερινή ενημέρωση


Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, τα οποί θα έχουν ισχύ από αύριο κιόλας. Εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 του 13033, στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση και για «κόφτη» στον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι, σκέφτονται μάλιστα να γίνονται όλες οι κινήσεις των πολιτών εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη το πρωί της Τετάρτης, η οποία εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Ερωτηθείσα, δε στον ΣΚΑΪ για άλλους περιορισμούς στην κινητικότητα απάντησε ότι «αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και στις καθημερινές με την κυρία Πελώνη να μην το αποκλείει και να δηλώνει «αυτό θα το δει η επιτροπή».

Σχετικά με το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα, η κυρία Πελώνη «έδειξε» προς εφαρμογή τους από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω της Τσικνοπέμπτης.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ