Πρόωρες εκλογές εισηγείται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο εξόδου από την κρίση στην οποίαν βυθίζεται η χώρα μετά την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Χασάν Ντιάμπ, ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική ελίτ και νέο κοινοβούλιο». Σημείωσε δε ότι η έρευνα για την πολύνεκρη έκρηξη της Τρίτης, το πόρισμα της οποίας αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί σήμερα, θα συνεχιστεί μέχρι να συμπεριλάβει όλους τους υπαίτιους.

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουμε», σημείωσε ο Ντιάμπ. Οι ηγέτες τους «δεν έχουν πολύ χρόνο, είμαι έτοιμος να συνεχίσω να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου για ένα διάστημα 2 μηνών εωσότου συμφωνήσουν», πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα


«Είμαι με τους Λιβανέζους που αγωνίζονται για την αλλαγή», υπογράμμισε. «Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγαλύτερο απ’ όσο κανείς μπορεί να φανταστεί», είπε ο Ντιάμπ. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», συμπλήρωσε.

Σφοδρές οδομαχίες στη Βηρυτό – Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίες, πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό

Στο μεταξύ σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη στους δρόμους της, κατεστραμμένης σε μεγάλο μέρος της από την φονική έκρηξη της Τρίτης, Βηρυτού. Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης, σε μια συνέχιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που είχαν συνταράξει τον Λίβανο τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, υπό κατάληψη από διαδηλωτές τελούν τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και το κτήριο της Ένωσης Τραπεζών.  «Κάτω η βασιλεία των τραπεζών!», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Από τις σφοδρές οδομαχίες έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 230 διαδηλωτές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό αστυνομικό.[gs-fb-comments]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ